Gazdaság

Fidesz: érdemi segítséget kapnak a hazai vállalkozások

Fidesz: érdemi segítséget kapnak a hazai vállalkozások

2013. szeptember 13., péntek
Fidesz: érdemi segítséget kapnak a hazai vállalkozások

A Fidesz véleménye szerint két csepp helyett kétezer milliárd forintos segítséget jelent a hazai vállalkozásoknak a növekedési hitelprogram bővítése - reagált a kormánypárt közleményében a szocialista Józsa István szavaira.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormányoldal mindössze saját holdudvarát teszi még fizetőképesebbé a jegybank folytatódó növekedési hitelprogramjával, amely a kis- és középvállalkozók összességének nem jelent valódi segítséget. A politikus elismerte, hogy szükség van pénzügyi élénkítésre, ugyanakkor szerinte a jegybank programja csupán annyit segít, mint "két csepp víz a sivatagnak". A Fidesz viszont azt írja, hogy az eddig is már 750 milliárd forintos támogatási kerettel futó hitelprogram a "szocialisták idején soha nem látott" olcsó hitelt vagy a devizahitel forintra váltásának lehetőségét nyújtja a hazai vállalkozásoknak. A Gyurcsány-Bajnai-korszakkal szemben ma kormányzati intézkedések is segítik a hazai vállalkozásokat - jelentik ki. Hozzáteszik: radikálisan csökkent a társasági adó, csökkentek az adminisztrációs terhek, miközben adókedvezmények, állami támogatású foglalkoztatási programok és az Új Széchenyi Terv segíti a magyar vállalkozások versenyképességét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.