Közélet

Erzsébet-utalványt tüzelhetnek a hátrányos helyzetű iskolák

Erzsébet-utalványt tüzelhetnek a hátrányos helyzetű iskolák

2013. szeptember 3., kedd
Erzsébet-utalványt tüzelhetnek a hátrányos helyzetű iskolák

Több tonna, Erzsébet-utalványból készült brikett formájában fűtéstámogatásra pályázhatnak az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségének iskolái - közölte az Erzsébet Utalványforgalmazó Kft. az MTI-vel.

A közlemény szerint évente hozzávetőlegesen 100 tonna elszámolt Erzsébet-utalványból készül brikett; az így keletkező tüzelőanyag fűtőértéke a tűzifáéval azonos, és "kiválóan alkalmas a fűtési költségek jelentős csökkentésére". A pályázatra szeptember 30-ig jelentkezhetnek az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében lévő, alap- és/vagy középfokú oktatási intézmények. A nyertesek több tonna fűtőanyaghoz jutnak hozzá Erzsébet-utalványból készült brikettek formájában - hangsúlyozták. A tavalyi, első brikettpályázat tapasztalataiból kiindulva a közleményben felhívták a figyelmet arra, ha a pályázó az adatlapot rosszul vagy hiányosan tölti ki, akkor azt nem tudják elbírálni. További információk és a pályázati adatlap a www.erzsebetutalvany.hu honlapon találhatóak, az Erzsébet-utalvány brikettpályázat menüpontban. A pályázatokat legkésőbb október 7-ig bírálják el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.