Gazdaság

Csökkent az idén az ATM-használat

Csökkent az idén az ATM-használat

2013. szeptember 23., hétfő
Csökkent az idén az ATM-használat

Az első félévben csökkent az ATM-es készpénzfelvételek volumene, a kártyás vásárlásoké viszont kétszámjegyű mértékben nőtt tavalyhoz képest - számol be róla a Világgazdaság hétfői száma.

Idén az első hat hónapban mindössze 58 milliószor vettek fel pénzt a bankkártya-birtokosok az automatákból, ez bő 6 százalékkal kevesebb a tavalyinál. Emellett a felvett készpénz volumene is csökkent 3,2 százalékkal, 2870 milliárd forintra. A kártyás vásárlásoknál éppen fordított a helyzet. A tranzakciók száma 119 millióról 135,4 millióra emelkedett, a kártyával elköltött összeg is nőtt 11,6 százalékkal, megközelítve a 900 millió forintot. Az is megfigyelhető, hogy egyre kisebb összegnél veszik elő az emberek a kártyát. A változásban a tranzakciós illeték bevezetése is szerepet játszhatott, mintegy 100 millió forintnyi közterhet kerülhettek el az emberek ezáltal - írja az újság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.