Közélet

Csökkent a benzin, emelkedett a gázolaj ára

Csökkent a benzin, emelkedett a gázolaj ára

2013. szeptember 11., szerda
Csökkent a benzin, emelkedett a gázolaj ára

Csökkentette bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin, illetve emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán.

A változással a benzin átlagára 425-426 forintra csökkent, a gázolajé 441-442 forintra nőtt. A Mol múlt szerdán emelte bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és 7 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. A társaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak a hét első munkanapján, hanem a hét közepén is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei jegyzések alapján az árról. A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a különböző kutaknál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.