Sport

Birkózó-vb: Kiss Balázs elődöntős, Lőrincz Viktor kikapott

Birkózó-vb: Kiss Balázs elődöntős, Lőrincz Viktor kikapott

2013. szeptember 21., szombat
Birkózó-vb: Kiss Balázs elődöntős, Lőrincz Viktor kikapott
Birkózó-világbajnokság Budapesten

Kiss Balázs bejutott az elődöntőbe a kötöttfogásúak 96 kilogrammos kategóriájában, Lőrincz Viktor ugyanakkor a nyolcaddöntőben kikapott a 84 kilósok között a budapesti birkózó-világbajnokság szombati versenynapján.

Kiss

, a szakág legutóbbi magyar vb-győztese (2009) az első két meccsén nagyon meggyőző volt, s formája az idei Európa-bajnoki harmadik török

Cenk Ildem

ellen is kitartott. A BVSC sportolója nagy iramban kezdett, s fél perc sem telt el, amikor egy szép válldobással rukkolt elő. A mérkőzésvezető három helyett ugyan csak egy pontot adott az akcióért, ám a dobás utáni mögékerülésért végül két pont járt Kissnek (2-0), aki az előny birtokában sem állt meg: hajtotta tovább Ildemet, s másfél percnél a szőnyegen kívülre tette (3-0). Az előny megnyugtatóvá vált, főleg úgy, hogy a töröknek érezhetően nem volt elképzelése arról, mit is tudna kezdeni riválisával, így még az első szakaszban megintették. A pihenőt követően Ildemnek tulajdonképpen esélye sem volt akciót csinálni, néhány fejlefogásából pedig simán bújt ki a magyar. Kiss Balázs végül megtartotta 3-0-ás előnyét, s bejutott az elődöntőbe, ezzel biztosan éremmérkőzést vívhat majd az esti programban. A fináléba kerülésért pedig a kétszeres Eb-győztes, olimpiai harmadik örmény Artur Alekszanjannal csatázik. Az olimpiai ezüstérmes

Lőrincz Tamás

23 éves öccse, Viktor villámgyőzelme után a következő körben a még iráni színekben kétszeres vb-harmadik, azeri Saman Tahmasebi ellen lépett szőnyegre, s hamar kiderült, hogy nehéz dolga lesz ellene, riválisa ugyanis fél perc alatt a földre vitte (0-2). A folytatásban a ceglédi sportoló mindent megpróbált, ám nem tudta hátrányát csökkenteni, majd a szünet után nem sokkal őt intették, Tahmasebi pedig szépen kiemelte és megdobta (0-5). Lőrincznek több mint egy perce maradt a fordításra, de nem tudott fogást találni a nagyon erős azerin, aki összességében biztosan jutott a nyolc közé. Lőrincz, aki a vereség után nem akart nyilatkozni, abban még bízhat, hogy Tahmasebi a fináléba kerül, s ő a vigaszágon folytathatja. Kozák István ugyanakkor már ebben sem, miután kubai legyőzője a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.