Közélet

Béremelést kaphatnak az SZKT dolgozói

Béremelést kaphatnak az SZKT dolgozói

2013. szeptember 16., hétfő
Béremelést kaphatnak az SZKT dolgozói

Sikerült megállapodni a Szegedi Közlekedési Kft. munkatársainak béremeléséről, nettó 5000-5500 forinttal kaphatnak többet, amennyiben a pénteki közgyűlés ezt megszavazza - olvasható a társaság közleményében.

A sajtóközleményt alább változtatás nélkül közöljük!

Béremelés a Szegedi Közlekedési Kft-nél!

"Hosszú hónapok hosszadalmas tárgyalássorozata sikeres megállapodással zárult, a Szegedi Közlekedési Kft. menedzsmentje és az érdekképviseleti oldal között a 2013-as évi béremelést illetően. Mindkét oldal a fennálló lehetőségek figyelembe vételével és az ésszerű határok betartásával csillapította a béremelések eddigi elmaradását! A bérfejlesztésnek egyetlen feltétele van. A Szegedi Önkormányzat Közgyűlésének meg kell szavaznia szeptember 20-án a 65 millió forint céltámogatást a Szegedi Közlekedési Kft-nek, s ezáltal rendelkezésre kell bocsájtania azt. A megállapodás többek között tartalmazza, hogy átlagosan (munkaidőtől és pótlékoktól függően) októbertől az összes dolgozó bruttó 7600-8500 forintos béremelést kap havonta, ami nagyjából havi nettó 5000-5500 forintot jelent. Az emelés visszamenőleg januártól érvényes, így az összes teljes munkavállaló, az év első kilenc hónapjára egységesen bruttó 65000 forint összeget kap. A prémiumra jogosult munkavállalók a jelen béremelésben nem fognak részesülni!" - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.