Bulvár

Bejáráson ellenőrzik a csapadékelvezető csatornákat

Bejáráson ellenőrzik a csapadékelvezető csatornákat

2013. szeptember 26., csütörtök
Bejáráson ellenőrzik a csapadékelvezető csatornákat

A napokban is folyamatosan ellenőrzik a megye területén lévő vízelvezető csatornákat az önkormányzatok munkatársai, a katasztrófavédelem és több helyen a vízügy munkatársaival közösen.

Mint azt

Ménesi Zoltán

százados, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője elmondta, a településeken minden esetben sorra veszik azokat a helyeket, ahol korábban a vízelvezetés kapcsán tűzoltói beavatkozásra volt szükség, továbbá azokat a pontokat is, ahonnan az elmúlt időszakban bejelentés érkezett. A bejárás során megvizsgálják, hogy az árkokban található növényzet akadályozza-e a vízelfolyást, illetve azt, hogy a mederben, vagy az átereszekben nincs-e a víz útját gátló iszapmennyiség, továbbá azt is, hogy megfelelő-e a befogadó csatornák kapacitása. Több településen is csatornázási munkák zajlanak, amely során – és a figyelmet erre is felhívják - a munkát végzőknek folyamatosan biztosítani kell a munkaterületeken is a csapadékvíz elfolyásának lehetőségét. Vannak a megyében olyan települések, így Domaszék is, ahol az elmúlt időszakban fejlesztették a csapadékelvezetők rendszerét, ezeken a területeken már idén ősszel kevesebb gondot fog okozni az esővíz. A bejárások alkalmával ellenőrzik a települések vízkár-elhárítási terveit is, figyelve, hogy ezek az aktualizált térképmellékleteket is tartalmazzák, és ha szükséges, a vízügyi szakemberekkel közösen javaslatokat tesznek a tervek pontosítására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.