Közélet

A Szűzanya tiszteletére miséztek a dorozsmai stációknál + FOTÓK

A Szűzanya tiszteletére miséztek a dorozsmai stációknál + FOTÓK

2013. szeptember 16., hétfő
A Szűzanya tiszteletére miséztek a dorozsmai stációknál + FOTÓK
dorozsma_mise_mj-012

Boldogok azok, akik az Úrhoz fordulnak segítségért, mert erős hittel minden akadály leküzdhető - mondta vasárnap reggel Dorozsmán, a Fájdalmas Szűzanya tiszteletére rendezett kisbúcsúi misén Gyulay Endre nyugalmazott püspök.

Az éppen egy évvel ezelőtt

felszentelt

, újjáépített dorozsmai kálvária szomszédságában tartotta meg hagyományos kisbúcsúi miséjét Kiskundorozsma. Vasárnap reggel

Gyulay Endre

nyugalmazott szeged-csanádi megyés püspök a Krisztus szenvedését és halálát ábrázoló stációk szomszédságában emelte magasra a kelyhet hívei előtt. Ünnepi beszédében úgy fogalmazott: az Úr minden nap új erővel tölt fel minket, hinnünk kell benne, hogy átvészelhetjük a ránk váró nehéz időszakot. Akik hozzá fordulnak segítségért, erős hitükkel minden akadályt leküzdhetnek - emelte ki. "Egy lélekemelő, csodás hangulatú rendezvényen vagyunk túl, amelyet egy ehhez méltó helyen, az évről évre szépülő Hősök ligetében tarthattunk meg.

Kosik Dénes

képviselőtársam nagyon sokat dolgozik az egyházközséggel,

Gordos Ferdinánd

plébános úrral és

Bényi Mihállyal

, az egyháztanács világi elnökével azon, hogy egy virágzó közösségi térré alakuljon ez a békés pagony" - mondta el portálunknak

Mihálffy Béla

önkormányzati képviselő. Az időtálló, bronz alkotásokkal felújított stációkkal kapcsolatban a képviselő úgy nyilatkozott: az adományozók és a sok-sok jóakaratú dorozsmai lakos munkájának köszönhetően eljuthatunk odáig, hogy a település nemcsak a szélmalmáról, hanem a ligetben található keresztútjáról is híres lesz. Az istentisztelet végén a helyi baba-mama klub képviselői kaláccsal és ásványvízzel vendégelték meg a kilátogatókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.