Bulvár

A kövérek jóval hajlamosabbak a fejfájásra

A kövérek jóval hajlamosabbak a fejfájásra

2013. szeptember 14., szombat
A kövérek jóval hajlamosabbak a fejfájásra

A túlsúlyos embereket csaknem kétszer jobban fenyegeti fejfájás, 81 százalékkal nagyobb az esélyük migrénre - állítják amerikai kutatók.

A Baltimore-i John Hopkins orvosi egyetem tudósai közel négyezer emberen vizsgálták az összefüggést. Az alanyok életkora átlagosan 47 év volt. A csoportból 1044-en voltak kövérek és közülük 188 fő szenvedett esetenkénti főfájástól. Az esetenkénti ebben az esetben azt jelenti, hogy havonta legfeljebb 14-szer kapnak migrént, a krónikusnak minősített migrén havonta legalább 15 napon kínozza "áldozatait". A krónikus migrént tekintve már korábban is összefüggést találtak kutatók a testsúllyal, az alkalmankénti migrén esetében viszont most mutatták ki először a kapcsolatot, amely meglehetősen szorosnak mutatkozik. A vizsgálati eredmények szerint a túlsúly és az esetenkénti migrénes hajlam közti összefüggés erősebb 50 év alatti korban. A kutatók úgy találták, hogy testedzés segít ritkítani a fejfájásokat - adta hírül csütörtökön a The Daily Mail című brit lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.