Sport

Vízilabda: vereség a szerbektől, 3. hely a Tiszavirág-kupán + FOTÓK

Vízilabda: vereség a szerbektől, 3. hely a Tiszavirág-kupán + FOTÓK

2013. augusztus 25., vasárnap
Vízilabda: vereség a szerbektől, 3. hely a Tiszavirág-kupán + FOTÓK
magyar_szeb_vizilabda _torna_mj 006

Három góllal kellett volna nyerni a tornagyőzelemhez, ám hárommal kikapott a magyar U17-es férfi válogatott a szerbektől, így a 3. helyen zárta a szegedi Tiszavirág-kupát.

A Szegedi Vízipóló Suli két kiválóságát,

Hulmann Kristófot

és

Török Andrást

is soraiban tudó magyar csapat előbb pénteken

megverte az ausztrálokat és a németeket

, majd

szombaton 8-8-as döntetlent

ért el Montenegró ellen. Vasárnap a tornagyőzelem volt a tét, a mieinknek három góllal kellett (volna) ehhez megverniük Szerbia U17-es legjobbjait. Ez végül nem sikerült, pedig Horkai György tanítványai előnyben voltak 4-2-ig. A szerbek egy kicsivel azonban előrébb járnak a mieinknél, így a vége 9-6, oda. A magyar csapat játéka ugyanakkor rendkívül biztató, ráadásul még van tíz nap az Európa-bajnokságig, hogy tovább javítsanak a srácok az összképen -

emlékeztet beszámolójában a Magyar Vízilabda-szövetség honlapja

. A szerb győzelemmel így déli szomszédaink a tornagyőztes Montenegró mögött a második helyen zártak, a mieink pedig a harmadikkal kell beérjék.

„Egy nagyon tanulságos és hasznos tornán vagyunk túl. Tegnap 8-8-as döntetlent értünk el Montenegró ellen, ez nagyon értékes eredmény. Ráadásul 25 másodperccel a vége előtt kaptunk egy olyan gólt, amikor a kapus hátáról pattant a labda a hálóba. Nagyon jól védekezett a csapat, emberfórban voltak kisebb problémáink. Épp erre kell majd fordítani az energiát az Eb-ig hátralévő időben, valamint a játékunk gyorsítására támadásban” – értékelést Kis István kapitány. „Ma a szerbek ellen vezettünk 4-2-re, nagyon jól ment a védekezés ismét, de egy ötperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a szerbek megfordítsák az eredményt. Később egy kihagyott 5 méteres után már nem tudtunk újítani. Ebből a 9-6-os vereségből lehet tanulni és fogunk is. 29-30-31-én a románok jönnek hozzánk, velük edzünk majd három napig, utána utazunk az Európa-bajnokságra. A keretből végül a szegedi Török András és a pécsi Csaba Márton marad ki” – mondta a kapitány. „A torna elsődleges célja az volt, hogy segítse a magyar válogatott Európa-bajnoki felkészülését. Azt gondolom, ez sikerült is, nagyon színvonalas meccseket rendeztek, nagy ellenfelekkel játszhattak a mieink. A Szegedi Vízipóló Suli szakmai igazgatójaként arra vagyok büszke, hogy megtöltöttük az uszodát, különösen szombaton este és vasárnap délelőtt voltak sokan. Nem volt még erre példa Szegeden, hogy megteljenek a lelátók egy utánpótlástornára, saját tanítványainknak, a szegedi fiataloknak is élményt tudtunk biztosítani ezzel. A legnagyobb dicséret pedig az, hogy a külföldiek is elégedettek voltak, nagy élményekkel gazdagodtak, ráadásul jelezték, nagyon szeretnének jönni legközelebb is. Remélem, jövőre is meg tudjuk rendezni a tornát támogatóink és a Magyar Vízilabda Szövetség segítségével” - nyilatkozta az mvlsz.hu-nak Szabó Zoltán főszervező, a rendező Szegedi Vízipóló Suli vezetője . A torna legértékesebb játékosa Manhercz Krisztián lett, akinek az elismerést az olimpiai bajnok Fodor Rajmund adta át.

I. Tiszavirág-kupa nemzetközi utánpótlás férfi vízilabdatorna:

Magyarország - Szerbia 6-9 A végeredmény: 1. Montenegró 2. Szerbia 3. Magyarország 4. Németország 5. Ausztrália

A magyar Eb-keret:

Kapusok: Molnár Benedek Ákos, Vogel Soma Mezőnyjátékosok: Csacsovszky Erik, Hornyák Olivér, Hulmann Kristóf, Kiss Kristóf, Manhercz Krisztián, Pellei Frank, Sélley Domonkos, Szatmári Kristóf, Tóth Kristóf, Vadovics Viktor, Vogel Simon

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.