Sport

Vízilabda: hétfőn rajtol a junior világbajnokság Szombathelyen

Vízilabda: hétfőn rajtol a junior világbajnokság Szombathelyen

2013. augusztus 9., péntek
Vízilabda: hétfőn rajtol a junior világbajnokság Szombathelyen
ferfivizilabda_mikasa_ia

Vízilabdában alig ért véget a felnőttek világbajnoksága Barcelonában, máris a junior férfiak legjobbjai következnek: a 20 éven aluliak vb-jét Szombathely rendezi meg hétfőtől.

A vasi megyeszékhelyen egy héten át zajlanak majd a küzdelmek, s a magyar csapat feltétlenül éremvárományos, bár már a csoportjában sem lesz könnyű dolga, hiszen a végső sikerre szintén esélyes olaszok is a négyesében vannak. Komoly erősítést jelent ugyanakkor, hogy a Barcelonában a múlt héten világbajnoki címet szerzett felnőtt válogatott ifjú centere,

Bedő Krisztián

is szerepel a juniorcsapatban, amelyet az olimpiai bajnok

Horkai György

irányít. A csapatnak egy szegedi tagja is van, a frissen igazolt

Jansik Szilárd

személyében. A korosztályos vb mezőnyét 16 nemzeti együttes alkotja, s először a csoportselejtezők zajlanak le a négy kvartettben, utána következik az egyenes kieséses szakasz olyan formában, hogy a csoportelsők rögtön a legjobb nyolcba jutnak, s hozzájuk csatlakozik a második és harmadik helyezettek csütörtöki keresztbejátszásának négy nyertese. A negyeddöntős összecsapások pénteken lesznek, az elődöntőket szombaton, a helyosztókat, így a döntőt is pedig vasárnap játsszák a szombathelyi Tófürdő medencéjében. A lebonyolítási rend értelmében esténként a hazai gárda mérkőzései zárják a napi programot. A találkozókra a belépés ingyenes. A magyar U20-as válogatott hétfőn Kolumbia csapatával kezd, kedden csap össze az olaszokkal, és szerdán Kanada alakulata ellen zárja a körmeccses szakaszt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.