Sport

Vízilabda: Decker szerint előrébb léphet az A-Híd Szeged

Vízilabda: Decker szerint előrébb léphet az A-Híd Szeged

2013. augusztus 29., csütörtök
Vízilabda: Decker szerint előrébb léphet az A-Híd Szeged
deckeradam_viziladba_edzes07_gs

Hétfőtől már csapatával edz az újszegedi sportuszodában az A-Híd Szeged VE világbajnok pólósa, Decker Ádám, aki úgy érzi, erősödött az egység, s továbblépési lehetőség van az új igazolásokban.

Világbajnok társaival,

Nagy Viktor

kapussal és

Szivós Mártonnal

hétfőn kezdett

a felkészülési munkába

Decker Ádám

, akinek elmondása szerint tartalmasan zajlott a nyara: amellett, hogy a magyar vízilabda-válogatottal a világ tetejére emelkedhetett, nem szakadt el teljesen a víztől nyaralása során sem. "Felfedeztem egy wakeboard pályát, ki is próbáltam, de emellett nagyon sokat is kellett utazgatnom, hiszen sok felkérést kellett teljesíteni, főleg előadásokról, tv- és rádióinterjúkról van szó" - mondta. A hórihorgas bekk hétfőn még külön edzett világbajnok kollégáival, sorra úszták a métereket az újszegedi medencében. "Jólesett az első edzés, az első tréningek mindig jól esnek! Egyelőre három hetes szünetünk után a rávezetés zajlik,

Vincze Balázs

nem ismertette még a részletes programunkat, ezután határozza meg a mester miként, és hogyan kapcsolódunk be Nagy Viktorral és Szivós Mártonnal a teljes munkába” – közölte az újdonsült világbajnok a SZEGEDma.hu-val. Hozzátette, úgy érzi, nem csak hogy a klubnak sikerült pótolnia a távozókat, de előrelépési lehetőséget is rejtenek magukban az új jövevények. "Abszolút sikerült pótolnunk távozóinkat. Nagy Viktor a világ legjobb kapusa, mindig szerettem egy csapatban játszani vele. Az Egertől igazolt szlovák

Lukas Seman

hasonlóan kemény, stabil center, mint amilyen

Joseph Kayes

, ráadásul érkezett mellé a fiatal tehetség

Sánta Dávid

is a posztra.

Tóth Márton

nagyon hasznos játékos, gyakorlatilag a jolly joker, hiszen kapuson kívül bármit tud játszani, be tud menni centerbe, rosszkéz- vagy épp kapásszélen is megállja a helyét.

Jansik Szilárd

szintén fiatal tehetség, hajtós, remek mentalitású játékos, amennyire a válogatottban megismertem. Összetételében, mind korosztályban, mind játéktudásban nagyon jó csapatunk van. Minden azon fog múlni, hogy a március-májusi időszakban, azaz a bajnokság hajrájában mire leszünk képesek" – vette lajstromba az újonnan érkezetteket, s mérte fel a szegedi egység képességeit Decker Ádám.

deckeradam_viziladba_edzes24_gs

Mint érdeklődésünkre elmondta, könnyen lehet, hogy ősszel - testvére, a pólóválogatott kapusa,

Decker Attila

mellett - felesége, a fitneszmodell magyar bajnok

Decker-Zoltán Andrea

is rövidesen a világ legjobbja lehet. Decker Ádám Európa-bajnoki 5. helyezett hitvese ugyanis a novemberi hazai vb-re már megkezdte a felkészülését, ráadásul Szegeden, a Kokovai Andor Sportegyesületnél. Vincze Balázs alakulata egyébként a hétvégén már belevág a tétmeccsek sorába: a kétszeres magyakupa-győztes egység címét megvédeni készül a szombaton elrajtoló idei kupasorozatban, amelynek első állomásán Pécsen vendégszerepel a gárda, ahol a házigazdák mellett a Honvéd lesz az ellenfél. A selejtezőből az első két helyen záró csapat megy tovább a szeptember közepi negyeddöntőkbe. A két kupanap között szeptember 7-én pedig már a bajnokság is elindul - az A-Híd itt is Pécsen kezd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.