Sport

Több mint húszezren látogatottak ki a vívó-világbajnokságra

Több mint húszezren látogatottak ki a vívó-világbajnokságra

2013. augusztus 15., csütörtök
Több mint húszezren látogatottak ki a vívó-világbajnokságra

Nyolc nap alatt húszezernél is többen látogattak ki a SYMA Csarnokba, a hétfőn véget ért budapesti centenáriumi vívó-világbajnokság küzdelmeire.

A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint ez a szám meghaladja előzetes várakozásaikat. Múlt szerdán, amikor a női tőrözők mellett a férfi kardozók egyéni versenyét bonyolították le, már a délután közepén minden jegy elfogyott, de a hétvégi napokon is népes közönség buzdította a vívókat. "Előzetesen tartottunk attól, hogy az augusztusi rendezés távol tartja a szurkolókat, de végül az optimista várakozásoknál is több belépő kelt el. A húszezer feletti szám még úgy is felülmúlta a reményeinket, hogy a MOL vívó-világbajnokság teljes kampánya nagy tetszést aratott itthon és külföldön egyaránt" - idézte a közlemény

Vékássy Bálintot

, a szervezőbizottság elnökét, aki arról is beszélt, hogy az előkészületek és a világbajnokság alatt több célkitűzésnek kellett egyszerre megfelelni. "Rajtunk kívül álló okok miatt az optimálisnál jó két hónappal később kezdődhetett meg a szervezés érdemi része, pedig nem kis feladat állt előttünk: egyszerre kellett megrendezni a száz éve alapított Nemzetközi Vívószövetség legnagyobb ünnepét és a kerekesszékesek világbajnokságát. Meg kellett felelni a magyar vívás hagyományainak, miközben a fiatalokat is minél nagyobb számban meg akartuk nyerni a sportágnak" - sorolta Vékássy Bálint. A vb-ről tudósító újságírók és a lebonyolítást nagyban segítő önkéntesek száma egyaránt szokatlanul magas volt: a különböző sajtóorgánumoktól összesen több mint 300 munkatárs érkezett, és 200 fiatal is segítette a rendezvény lebonyolítását. A nemzetközi szövetség (FIE) illetékesei informálisan és hivatalosan is dicsérték a vb-t.

Frédéric Pietruszka

, a szervezet főtitkára, jelezte, hogy a FIE igen elégedett a vb-vel, emellett nagyra értékeli Magyarország és Budapest sportágat népszerűsítő erőfeszítéseit. A kiemelkedő technikai feltételek biztosítása és a televíziós közvetítés mellett Pietruszka kiemelte a szurkolók lelkesedését is. A kerekesszékesek versenyéről a most visszavonult

Szekeres Pál

a Magyar Paralimpiai Bizottság honlapjának azt mondta, hogy a közönség szempontjából nagyon jól sikerült, ez volt a legjobb hangulatú integrált vívó-világbajnokság, amit valaha rendeztek. "A magyar szurkolók elfogadták és megszerették a kerekesszékes vívást, ugyanúgy biztatták a kerekesszékes vívókat, mint az épeket" - tette hozzá a sportért felelős helyettes államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.