Közélet

Több járásra másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatarok miatt

Több járásra másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatarok miatt

2013. augusztus 13., kedd
Több járásra másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatarok miatt
felhoszakadas_eso_zivatar_01_gs

Zala megye több járására narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat kedd kora este a következő órákban várható heves zivatarok miatt. Ezeken a területeken egy-egy zivatart akár óránkénti 90 kilométeres széllökések kísérhetnek, és jégesőre, nagyobb jégdarabokra is számítani lehet. A Balatonnál és Velencei-tónál másodfokú, a Tisza-tónál elsőfokú viharjelzés van érvényben.

A meteorológiai szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint több délnyugati járásban elsőfokú riasztás van érvényben. Az éjfélig szóló figyelmeztetés szerint Zala megyében másodfokú, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Vas megyében citromsárga figyelmeztetés van érvényben a heves zivatarok miatt. A meteorológiai szolgálat azt írta: kedd este a záporok mellett, eleinte főként a délnyugati országrészben, néhol zivatar, esetleg heves zivatar is előfordul, amelyet óránkénti 70-90 kilométeres erősségű szél, jégeső is kísérhet. Délnyugaton az északi szél átmenetileg zivatartól függetlenül is viharos lehet. Az Alföldön, északkeleten kisebb az esélye zivatarnak, de záporok környezetében kisebb területen itt is viharossá fokozódhat a szél. Az éjszaka első feléig még előfordulhat a déli és keleti országrészben zivatar, majd stabilizálódik a légkör - tették hozzá. A hőmérséklet késő este 19 és 25 fok között várható. Az előrejelzés szerint kisebb eső, zápor szerdán bárhol kialakulhat, de már nem várhatóak veszélyes időjárási jelenségek. Az északi, északnyugati szél élénk, főként az ország déli felén időnként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 28 fok között valószínű, északnyugaton lesz a hűvösebb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.