Közélet

Több fiatal kap segítséget, hogy dolgozzon

Több fiatal kap segítséget, hogy dolgozzon

2013. augusztus 1., csütörtök
Több fiatal kap segítséget, hogy dolgozzon

A Fidelitas szerint miközben egész Európában aggasztó a fiatalok munkanélkülisége, Magyarországon biztató jelek vannak a fiatalok foglalkoztatásában is.

"Több fiatal kap segítséget, hogy melózzon, mint korábban, minden más csak duma" - fogalmaz az ifjúsági szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben. Véleményük szerint miközben a "bukott baloldal" kampánycélokra használja a fiatalok ügyét és reménytelenségről prédikál, a kormány teszi a dolgát. A foglalkoztatási programok, a szakképzési intézkedések és az adórendszer átalakítása nyomán ma már több fiatal kap segítséget a foglalkoztatásához, mint korábban. Ma 55 ezerrel több embernek van munkája, mint tavaly ilyenkor, és négyéves mélypontra csökkent a munkanélküliek száma - hangsúlyozzák. Az elmúlt három évben a fiatalok jelentős segítséget kaptak a foglalkoztatáshoz. A Munkahelyvédelmi Akciótervben foglalt járulékkedvezmények közel 200 ezer fiatal számára jelentenek érdemi segítséget - ismertetik. A Fidelitas képviselőinek ösztönzésére is elindított Első Munkahely Garancia Program, az Új Széchenyi Terv fiatal vállalkozókat célzó programja, valamint a támogatott gyakornoki programok szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy a huszonévesek nagyobb eséllyel jussanak álláshoz. További segítséget jelent a jövőben a fiatalok foglalkoztatására szánt 50 millió eurónyi uniós pénzügyi alap is - ismertetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.