Közélet

Szerdán előfordulhat felhőszakadás Csongrádban is

Szerdán előfordulhat felhőszakadás Csongrádban is

2013. augusztus 27., kedd
Szerdán előfordulhat felhőszakadás Csongrádban is
felhoszakadas_eso_zivatar_02_gs

Szerdára a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, emellett az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben - ugyancsak a felhőszakadások, illetve a heves zivatarok miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék hullhat Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyében. Így ezekre a területekre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Emellett - ugyancsak a várható felhőszakadás miatt - Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyére, valamint a főváros területére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére a várható heves zivatarok miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A meteorológiai szolgálat azt írta: várhatóan a szerda kora hajnali óráktól a Dunántúl nyugati felében, majd később főként a Dunántúlon és a déli országrészben több alkalommal is számítani lehet intenzív záporokra, zivatarokra. Ezek környezetében - főként a Dunántúlon és délen - néhol felhőszakadásra (30-40, vagy akár 50 milliméternél is több csapadékkal) és erős, olykor viharos széllökésekre is számítani lehet. Az ország nyugati, déli, délkeleti részein kis valószínűséggel egy-egy intenzív zivatar is kialakulhat, amelyet jégeső és 70-80 kilométer/óra feletti széllökések kísérhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.