Közélet

Stallone szabója varrja a szegedi Elvis ruháját + FOTÓK

Stallone szabója varrja a szegedi Elvis ruháját + FOTÓK

2013. augusztus 18., vasárnap
Stallone szabója varrja a szegedi Elvis ruháját + FOTÓK
elvis_imitator05_gs

Harminchat éve halt meg Elvis Presley, és még mindig él: a rock'n'roll királyának szellemi örökségét a mai napig rajongók ezrei idézik fel. Az ország első hivatásos Elvis-imitátora, a szegedi Várkonyi Zoltán a világ minden pontjáról kapott már felkéréseket, napszemüvege Vegasból van, fellépőruháját pedig Gérard Depardieu és Sylvester Stallone szabója készítette.

Kevés ember élt a világon, akinek annyian szerettek volna a bőrébe bújni, mint

Elvis Presley

, igazán hiteles hasonmása azonban nem sok akad - tudtuk meg

Várkonyi Zoltántól

. A Király halálának 36. évfordulóján kerestük fel a szegedi Elvis-imitátort, akinek különlegessége, hogy nem csak külsőségekben hajaz a rocklegendára, de torkából is megtévesztő hasonlósággal törnek elő a sztár örökzöld dallamai. Magyarországon elsőként kezdett el a legenda hasonmásaként fellépni, azóta már Angliában és Egyesült Államokban is előadta a börtönrockot.

Fürdőszobából a lovagi címig

A kilencvenes évek elején még szegedi mozigépészként dolgozó "ál-Elvis" karrierje fürdőszobai éneklésekkel kezdődött, mígnem édesanyja a tudtán kívül jelentkezett nevében a Kifutó című tehetségkutató műsorba. Kétezer ember közül válogatták ki az akkor 27 éves férfit, aki a fődíjat ugyan nem, a zsűrit azonban megnyerte magának, így az országban elsők között hivatásos Elvis-imitátorként kezdett fellépni. "Az amerikai kultúra a mai napig Elvis hagyatékából táplálkozik, de itt Magyarországon is sok embernek könnybe lábad a szeme, ha meghallja a Love Me Tendert. Az való igazán a színpadra, aki tud valamit adni a közönségnek - ilyen volt a Király is, és erre nem képes sok mai előadó" - mondta el portálunknak az énekes.

elvis_imitator01_gs

Fellépésekor a külsőségekre is ad az imitátor: veterán Cadillackel érkezik a helyszínre, Las Vegasban vásárolt napszemüvegében és Elvis kései korszakát idéző, extravagáns öltözékben. Ruháit egyébként a világhírű

Béres Imre

készítette, aki többek között

Gérard Depardieu

és

Sylvester Stallone

szabójaként is dolgozott - ezeket a személyes ismeretségnek köszönhetően anyagáron vásárolhatta meg, ami már egy évtizede is százezres nagyságrendű összegbe került. Magángyűjteményében értékes relikviák szerepelnek még: a bakelitlemezek, képeslapok és bonbon tartók mellett egy fél méter magas, herendi porcelánból készült Elvis-figurát is őriz.

Hideg kólával hangol a szegedi Király

Angliában, Írországban, Dániában, Monacóban és az Egyesült Államokban is járt már Várkonyi Zoltán, legnagyobb fellépése azonban Budapesten, a Petőfi Csarnokban volt, ahol a soul keresztapjaként is emlegetett

James Brown-nal

állt a színpadra. Jótékonysági rendezvényeken is sokszor szerepelt, karitatív tevékenységének jutalmaként pedig néhány éve lovaggá ütötték. Skálázás helyett igazi amerikai módon, egy üveg hideg kólával készíti fel torkát az éneklésre a szegedi Elvis, aki ugyan nem tanulta meg a rocklegenda tekintélyes, közel hétszáz nótából álló teljes munkásságát, de jópár koncertnyi dal a fejében van. Számára is legkedvesebbek az örök klasszikusok, a Can't help falling in love, a My boy, vagy a Now or never.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.