Gazdaság

Sikeresen zárult a DÉMÁSZ PRIMAVILL Kft. egészséges munkahelyért pályázata

Sikeresen zárult a DÉMÁSZ PRIMAVILL Kft. egészséges munkahelyért pályázata

2013. augusztus 2., péntek
Sikeresen zárult a DÉMÁSZ PRIMAVILL Kft. egészséges munkahelyért pályázata

A DÉMÁSZ PRIMAVILL Kft. sikeresen lezárta az egészséges munkahelyért pályázatát. A résztvevőket szemléletformáló programokkal segítették az egészséges életmód kialakításában.

A vállalat működésének hatékonyságát, a munkavállalók eredményességének növekedését és a szociális kiadások csökkentését eredményezheti az a szemléletformáló program, amit a DÉMÁSZ PRIMAVILL Kft. valósított meg az Európai Unió és a Magyar Állam közös támogatásával. Az egészséges munkahelyért DÉMÁSZ PRIMAVILL projekt során a dolgozók harmada vett részt szemléletformáló és egészséges életmódot népszerűsítő programokon. A projekt nyolc hónap alatt 6,7 millió forintból valósult meg.

logo_demasz_1

A DÉMÁSZ PRIMAVILL Kft. 1995-ben történt megalapítása óta a villamos hálózatok tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. 2003-tól integrált (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 szabványok szerinti) irányítási rendszert működtet. Célja a minőség, a technológia, a környezetvédelem, a munkahelyi egészség és a munkabiztonság növelése. Kiemelten kezeli a munkavállalók egészségmegőrzését és az egészségtudatosságuk fejlesztését. A társaság menedzsmentje felismerve, hogy a munkahely nagy hatással van a dolgozók gondolkodására és magatartására ugyanakkor a munkavállalók fizikai és mentális egészségi állapota jelentősen befolyásolja teljesítményüket, átfogó programot dolgozott ki. Elsőként elkészült a társaság egészségterve és cselekvési programja, a dolgozók a projekt kezdetén és végén egészségügyi állapot felmérésen vettek részt. A többségében férfiakból álló munkaközösség döntő hányada szerelőként dolgozik a társaságnál. Számukra munkabiztonsági szempontból is kiemelt jelentőségű, milyen egészségi állapotban dolgoznak, és hogyan tudják a stresszt kezelni. A programban résztvevők a hétköznapokban is alkalmazható konfliktuskezelési módszereket, a munkahelyen néhány perc alatt elvégezhető relaxációs gyakorlatokat tanultak. Ezek között szerepelt például rövid meditáció, napi feladatlista elkészítése, pihentető szemmasszázs. Azok, akik részt vettek egy 10 napos életmód táborban, a testtípusuknak megfelelő mozgáshoz és az egészséges táplálkozáshoz is kaptak tanácsot. Az elsősegély-nyújtás és baleset-megelőzési képzés is a munkabiztonság erősítését szolgálta Az egészséges életmódra nevelő és szemléletformáló programtól a vállalati versenyképesség javítását, a munkatársak eredményesebb munkavégzését, az egészségi állapottal összefüggő kiadások csökkentését reméli a DÉMÁSZ PRIMAVILL.

logo_demasz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.