Közélet

Ősszel újabb magyar fejlesztésű harcjármű jöhet

Ősszel újabb magyar fejlesztésű harcjármű jöhet

2013. augusztus 21., szerda
Ősszel újabb magyar fejlesztésű harcjármű jöhet

Szeptemberben újabb magyar fejlesztésű páncélozott katonai szállítóeszköz prototípusának összeszerelése kezdődhet meg - írja a szerdai Népszabadság.

A Komondor nevű harcjárműből 2011-ben egyetlen példány született, a 2.0-ás változatból pedig kettő biztosan készül: a kéttengelyes, merev hidas verzió után négy- és hatkerekes, független kerékfelfüggesztésű modellek összeszerelését kezdik meg.

Zsitványi Attila

, a Gamma Műszaki Zrt. vezérigazgatója a lapnak elmondta: a harcjárművet Magyarországon tervezték és jó terepképességei mellett előnye, hogy nehézgéppuskával leküzdhetetlen és a személyzet azt is túléli, ha aknára hajt. A vezérigazgató a prototípus elkészítésének költségeiről nem akart beszélni, arról azonban beszámolt, hogy egy ilyen járművet felszereltségtől függően 100 millió és 1 milliárd forint közötti összegért lehet beszerezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.