Közélet

Olimpikonunkat is rabul ejtette az új szegedi sportpark

Olimpikonunkat is rabul ejtette az új szegedi sportpark

2013. augusztus 24., szombat
Olimpikonunkat is rabul ejtette az új szegedi sportpark
kemes_utca_sport_ter04_gs

Az idősebbeket is szeretné aktivizálni a Kemes utcai új Máltai Rekreációs- és Sportpark. A többfunkciós szabadtéri pályát és fitneszparkot ünnepélyes keretek között szombaton adták át a lakosságnak.

„40 millió forintos támogatást nyertünk a felépítésére, a tízszázalékos önrészt a szeretetszolgálat finanszírozta. Itt korábban egy aszfaltos sportpálya volt. A terület rendbetétele három hónapot vett igénybe a bontástól számítva. A szomszéd játszótér éppen ma ünnepli tizenkettedik születésnapját, ezért vártunk eddig az átadással. Folyamatosan szervezünk majd programokat, melynek lebonyolításában az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar gyakornok hallgatói lesznek segítségünkre” – tájékoztatta portálunkat az eseményen

Győri-Dani Lajos

, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke. Az ünnepélyes átadáson

Solymos László

alpolgármester,

Nagy Péter

súlyemelő olimpikon, valamint

Kretovics László

, a rókusi templom plébánosa is részt vett. Az alpolgármester kiemelte, már több mint tíz éve ápol szoros együttműködést Szeged városa a szeretetszolgálattal, közösségi sportos beruházásait pedig már másodjára támogatja. A szomszédos Retek utcában ugyanis immár tizenkét éve, hogy átadhatták a gyerekeknek a színes faanyagokból épült játszóteret. Az olimpikon Nagy Péter azt mondta, őt lenyűgözte a különleges és modern tér, ahol a gyerekek mellett akár a szülők is megmozgathatják magukat. Sérülésmentes kikapcsolódást kívánt minden sportszeretőnek.

kemes_utca_sport_ter18_gs

„Minél több idősebb embert szeretnénk bevonni a mozgásba. A mai fiataloknak természetesek ezek az eszközök, az idősebbek viszont lehet, hogy nem tudják, hogyan kell őket használni” – felelte az ügyvezető alelnök arra a kérdésünkre, miért volt szükség egy-egy illusztrációs segédlet elhelyezésére az eszközök tövében. A mintegy 2000 négyzetméteren elterülő park uniós szabványoknak megfelelően épült fel: kapott egy kerítéssel elkerített gumis borítású foci- és kosárlabdapályát is. A beszédeket követően a rókusi plébános megáldotta, majd a vendégek szalagvágással megnyitották a sportpályát az izgatott gyerekek előtt. Sőt, még Nagy Péter is végzett pár húzódzkodást az egyik rúdon.

Gaál Bernadett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.