Bulvár

Októberben kezdődik a rendőrt gázoló osztrák sofőr pere

Októberben kezdődik a rendőrt gázoló osztrák sofőr pere

2013. augusztus 12., hétfő
Októberben kezdődik a rendőrt gázoló osztrák sofőr pere

Október 22-én kezdi tárgyalni a Szegedi Törvényszék annak a 34 éves osztrák férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint tavaly október 11-én Apátfalván Hummerjével szándékosan elgázolt egy rendőrt – közölte a bíróság sajtótitkára az MTI érdeklődésére hétfőn.

Czédli-Deák Andrea

tájékoztatása szerint az ügyben a bíróság októberre még három tárgyalási napot tűzött ki. A férfi ellen a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztálya hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntette, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat.

Thomas Robert B.

- aki korábban 28 alkalommal került összetűzésbe a törvénnyel, többi között hivatalos személy elleni erőszak és fegyveres rablás miatt – intézkedés közben gázolta el

Kenéz Imre

rendőrmotorost a 43-as út apátfalvi szakaszán. A rendőr törzszászlós kórházba szállítás közben meghalt.

Pintér Sándor

belügyminiszter hősi halottá nyilvánította a járőrt, és posztumusz hadnaggyá nevezte ki. A Szegedi Törvényszék júniusban hosszabbította meg Thomas Robert B. előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig. A döntés indoklásában a bíróság kitért arra, hogy a viszonylag hosszabb ideig tartó rendőri intézkedés során a vádlott mindvégig következetesen szembehelyezkedett a rendőri intézkedéssel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.