Közélet

Nyolcvanötezren lépték át a határt Röszkénél a hétvégén

Nyolcvanötezren lépték át a határt Röszkénél a hétvégén

2013. augusztus 5., hétfő
Nyolcvanötezren lépték át a határt Röszkénél a hétvégén

Mintegy nyolcvanötezer utas lépte át a magyar-szerb határt a hétvégén a röszkei átkelőnél, ahol időnként többórás várakozásra kényszerültek az autósok és a buszok, a vendégmunkások miatt a következő hetekben is intenzív forgalomra lehet számítani – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Jászai Linda

elmondta: péntek, szombat és vasárnap mintegy nyolcvanötezer utas és több mint 22 ezer jármű lépte át a magyar-szerb határt a röszkei átkelőnél. Az utazók túlnyomó többsége Nyugat-Európából szabadságára hazatérő, illetve a vakáció leteltével visszautazó vendégmunkás volt. Intenzív volt a forgalom a tavasszal megnyílt Ásotthalom-Királyhalom átkelőnél is, bár itt nem alakultak ki a röszkeihez hasonló kilométeres sorok, a várakozási idő a kilépő- és a belépőoldalon is esetenként elérte a két órát – közölte a főhadnagy. A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a következő hétvégeken is kialakulhatnak torlódások a röszkei átkelőnél, a vakációról visszautazó vendégmunkások miatt már elsősorban a belépőoldalon. A főhadnagy ezért azt tanácsolta az autósoknak, indulás előtt a

rendőrség honlapján

tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről. Az utazóknak a gyorsabb átlépés érdekében érdemes a tiszaszigeti vagy az ásotthalmi határátkelőt választaniuk, mindkettő 7 és 19 óra között tart nyitva – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.