Gazdaság

Nőttek a lakossági hitelkihelyezések

Nőttek a lakossági hitelkihelyezések

2013. augusztus 12., hétfő
Nőttek a lakossági hitelkihelyezések

Az első félévben megállt az új hitelkihelyezések csökkenése a lakossági piacon, igaz óriási növekedésről még nem lehet beszélni - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikai adataiból, amelyeket a hétfői Világgazdaság ismertet.

A gazdasági napilap cikke szerint a lakáscélú és a szabad felhasználású jelzáloghitelek kivételével minden kölcsöntípusnál emelkedtek a forinthitel-kihelyezések 2013 első felében. Ráadásul a lakás- és szabad felhasználású hiteleknél is csak a kedvezményes végtörlesztés torzító hatása miatt mutatkozik csökkenés, anélkül valószínűleg ezeknél a kölcsöntípusoknál is stagnálásról vagy szerény növekedésről lehetne beszélni. A volumeneket nézve viszont túl nagy jelentőséget nem szabad tulajdonítani a fogyasztási hiteleknél mutatkozó növekedésnek, a lakáshitelek esetében viszont indokolt az óvatos optimizmus. Az új kihelyezések átlendülése a mélyponton még nem látszik az állományok alakulásán, leginkább az alacsony volumenek miatt: az első félévben összesen alig 140 milliárd forintnyi új forintkölcsönt helyeztek ki a szolgáltatók - olvasható a Világgazdaságban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.