Gazdaság

Nőtt a lakás adásvételek száma júliusban

Nőtt a lakás adásvételek száma júliusban

2013. augusztus 5., hétfő
Nőtt a lakás adásvételek száma júliusban

Országosan 7560 lakás adásvétele bonyolódott le az idén júliusban, öt százalékkal több a júniusinál, az adat jobb a tavalyinál és a két évvel ezelőttinél is - közölte a Duna House ingatlan franchise hálózat.

A hálózat saját adatai alapján készített becslése szerint az idei júliusi adásvételek száma 5 százalékkal haladta meg az előző havit. Tavaly ugyanekkor 7231 tranzakció zajlott, két évvel korábban pedig 6825 ingatlan cserélt gazdát júliusban. Az idei első hét hónap forgalma 48 ezer tranzakciót mutat és a nyári hónapok - június, július - kivételével folyamatosan nő. Tavaly júliusig ugyan 60 ezer tranzakció volt, de ebben erősen közrejátszott az év eleji végtörlesztés. Idén április óta azonban rendre nagyobb a forgalom, mint akár tavaly, vagy tavalyelőtt. 2011-ben az első hét hónapban 46 ezer adásvétel történt, 3 százalékkal kevesebb, mint az idén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.