Sport

Női futball: Szeged - Honvéd összecsapás szombaton

Női futball: Szeged - Honvéd összecsapás szombaton

2013. augusztus 15., csütörtök
Női futball: Szeged - Honvéd összecsapás szombaton
SZAK-Victoria_MJ 005

Szombaton hazai pályán is bemutatkozik a Szegedi AK NB I-es női labdarúgócsapata, az ellenfél a Budapesti Honvéd együttese lesz.

A bajnoki rajt nem sikerült túl fényesre a szegedi focista hölgyeknek, a tovább erősödött szombathelyi Viktória nem kegyelmezett a Boszorkányoknak. A javítási lehetőség már szombaton adott lesz, ráadásul hazai pályán, hiszen az elmúlt szezonban Hegyvidék SE néven szereplő Budapesti Honvéd látogat Szegedre. "Úgy vélem, a Honvéd a miénkhez hasonló kvalitásokkal bíró alakulat. A nyitó fordulóban nekik sem sikerült jól a rajt, az Újpesttől kaptak ki hazai pályán 2-1-re. Az általunk elvégzett erőnléti és taktikai munka alapján úgy érzem, van esélyünk ellenük, és nem is lehet más a célunk mint itthon tartani a három pontot!" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak

Cserenkó Szabolcs

vezetőedző, aki bízik benne, hogy az idei hazai bemutatkozáson minél több drukker látogat ki a Felső Tisza parti stadion hátsó pályájához (Fű2). A heti edzésmunkával kapcsolatban megtudtuk, egyértelműen támadójátékra készül a SZAK, a támadásokat és a támadásbefejezéseket, valamint a pontrúgásokat gyakorolták és gyakorolják. "Ez is az elsődleges: gólokat kell lőnünk, anélkül nem lehet nyerni. A szombati ütközetet teljes kerettel várjuk, mindenki egészséges, sérültünk nincs" - tette hozzá a tréner. Az elmúlt szezon alapszakaszában idegenben 1-0-ra kikapott, itthon 2-1-re nyert a Szeged, utóbbinak fontos szerep volt abban, hogy tavasszal a felsőházi küzdelmekbe kapcsolódhattak be a lányok. Itt újabb két meccsen ütköztek meg a Hegyvidékkel ám a hazai meccsen nem volt szerencséjük a mieinknek, 2-1-re kikaptak, az utolsó fordulóban a fővárosban pedig 5-1-es hazai siker született. A mieinknek tehát a szombaton 17 órakor kezdődő találkozón lehetőségük lesz javítani a mérlegen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.