Közélet

NAV: nem változott a kötelező online pénztárgépekre való átállás határideje

NAV: nem változott a kötelező online pénztárgépekre való átállás határideje

2013. augusztus 21., szerda
NAV: nem változott a kötelező online pénztárgépekre való átállás határideje

Nem változott az elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépek online pénztárgépre cserélésének határideje, ez a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a jogszabályi előírások szerint továbbra is 2013. augusztus 31. - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdai közleményében.

A NAV szeptember elsejét követően megkezdi annak ellenőrzését, hogy az érintettek online pénztárgép hiányában rendelkeznek-e az online pénztárgép üzembe helyezéséhez elengedhetetlenül szükséges, a PTGREG adatlapon az adóhivataltól igényelhető üzembe helyezési kóddal. A regisztráció határidejének elmulasztása esetén a NAV mulasztási bírságot szabhat ki. Az elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépek online pénztárgépre cserélésének határideje változatlanul 2013. december 31-e - írta a NAV. A Népszabadság augusztus 19-i számában azt írta, hogy harmadjára módosul az online pénztárgépek bevezetésének határideje, immár december 31. az a határidő, ami után minden kereskedőnek az adóhatósághoz online kapcsolattal bekötött pénztárgéppel kell rendelkeznie. A lap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjára péntek este felkerült közleményre hivatkozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.