Sport

Labdarúgás: közepes játékkal is simán ment tovább a Volán a kupában + FOTÓK

Labdarúgás: közepes játékkal is simán ment tovább a Volán a kupában + FOTÓK

2013. augusztus 21., szerda
Labdarúgás: közepes játékkal is simán ment tovább a Volán a kupában + FOTÓK
tisza_volan_szentesi_kinizsi01_gs

Közepes első, majd feszültebb hangulatú, ám még gyengébb színvonalú második félidőt követően simán ment tovább Tóth Ákos alakulat a kupában.

Ahogyan a papírforma már előre sejttette, a Tisza Volán SC Szeged nem hagyott kétséget annak kapcsán, hogy a Szentessel való kupapárbajból ki kerülhet ki győztesen. A foghíjasan érkező Kurca-partiak képtelenek voltak támadásokat vezetni a hazaiak ellen, akik abszolút domináltak a mérkőzésen. Talán az érezhető osztálykülönbség rovására is írható, hogy a szegediek könnyedebben vették a találkozót, így - bár kedvükre lőhették volna góljaikat - kisebb koncentrációval, sok hibával játszva a lehetőségek kimaradtak. Kettőt - félidőnként egyet-egyet - azonban értékesítettek

Kazi László

és

Szűcs Dávid

révén, s megérdemelten nyerték a meccset, s mentek tovább a kupa 2. körébe.

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 1. forduló:

Tisza Volán SC Szeged - Szentesi Kinizsi TE 2-0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 50 néző. Vezette: Csöngető (Csuka, Gáleg).

Szeged:

Szabó M. - Buzási (Kulacsik 60'), Vida, Dargó, Szabó A. (Grünvald 60'), Szalma G., Puhalák, Mucsi, Puskás (Szilágyi 60'), Kazi (Beretka 60'), Szabó M. D. (Szűcs 60')

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Szentes:

Szél - Boldizsár (Pengő 86'), Lajos, Polyák Cs., Németh A., Szabó D. (Tolnai 68'), Bordács (Polyák A. 62'), Szeles, Páger, Orovecz, Tóth L.

Vezetőedző:

Bozóki Zoltán.

Gólszerzők:

Kazi (23'), Szűcs (72').

Sárga lap:

Vida (34'), Beretka (89'), ill. Bordács (41'), Szél (50'), Polyák A. (76'), Lajos (81'), Polyák Cs. (90+1'). Tóth Ákos:

"Az egész meccsen megvolt a mezőnyfölényünk, azonban takaréklángon égtünk, a támadóharmadban nem voltunk elég veszélyesek. A két csapat közötti különbség is bealtathatott minket. Készülünk a szombati makói rangadóra, ami nyilvánvalóan sokkal nehezebb lesz."

Bozóki Zoltán:

"Sajnos voltak hiányzóink, de még így is megérdemelt a Volán győzelme. A védekezés felemésztette az erőnket, így támadásra nem igazán futotta részünkről. Hétvégén a SZVSE elleni bajnokin nagyobb tűzzel kell futballoznunk, mint legutóbb.

"

Online közvetítésünk:

90+1'
A szabadrúgás után lefújja a spori a feszült hangulatú. Ámde alacsony színvonalú mérkőzést. Nyert és továbbment a Tisza Volán.
90+1'
Polyák Csaba hagyja ott feleslegesen a lábát Szilágyinak, akit aztán ápolni is kell.
89'
Beretka oszt ki teljesen feleslegesen a vendég 16-osnál egy csomagot Orovecznek, sárga lap.
86'
Pengő Ferenc jön a Szentesnél Boldizsár Máté helyett, el is fogytak a Kinizsi cseréi.
84'
Beretka kavargat a szentesi tizenhatoson belül, de mentenek előle.
81'
Lajos sem kímélte az egyik narancsmezest, ott is ott a lap.
78'
Beretka remek ütemben ugrik ki, vonalban vagyunk, látjuk, hogy egyvonal. A partjelző is vonalban van, ő lest lát, lenget.
76'
Polyák András is sárgul, de nem az irigységtől, hanem mert túl keményen lépett oda.
75'
Szép szabadrúgáskombináció, Beretka passzol a kapu elé a 25-ről nekigurított labda után, ám ott Szél jobban vetődik, mint a berobbanó hazai ék.
74'
Polyák rúg a labdába rossz ütemben, épp ezért már csak Szilágyi lábát találja vérfagyasztó csattanással telibe.
72'
Egy szemfüles passznál beragad egy szentesi védő, közben négy volános ugrik ki, 15 méterről aztán Szűcs Dávid gurít a kiszolgáltatottan kitörő Szél mellett a hosszú sarokba.
70'
Az elmúlt 10 percben a cserék jelentették a legnagyobb izgalmat a meccsen, ez sokat elárul a második félidő színvonaláról...
68'
Tolnai László érkezik a vendégeknél Szabó Dánielt váltva.
62'
Polyák András jön a sérült szentesi, Bordács László helyére.
60'
Ötös csere a Volánnál az ápolási szünetben! Szabó Mihály Dávid helyett Szűcs Dávid, Buzási helyett Kulacsik Tamás, Kazi helyett Beretka Péter, Puskás helyett Szilágyi Norbert és Szabó Attila helyett Grünvald Attila a pályán.
58'
Újabb sérülés egy szegedi belőtt labdánál terül el saját 16-osán belül egy szentesi.
57'
Orovecz próbálkozik egyedül, de nem tudja a hazai 16-oson átjuttatni a lábak között a labdát.
55'
Két közepesen veszélyes Volán-akció, de nem sikerül kapura küldeni a labdát. Szabó Dániel visszatér.
53'
Buzásival ütközik a vendég 16-osnál Szabó Dániel, ápolni kell a szentesit.
52'
Szabó Marcell bátran fut ki 25 méterre is és ment, átesik rajta a szentesi támadó, de nincs baj szerencsére.
50'
Az ismétlésnél sem sikerül eltalálni a kaput, de a spori ismét szögletet mutat. Szél nem épp illedelmesen vonja kérdőre a sípmestert, villan a sárga a szentesi kapusnak.
49'
Puskás szöglete után fölé száll a labda, de vendég fejet is ért.
47'
Puhalák ugratná ki Szabó Mihály Dávidot, de lestoppolják a lapos passzt a középpályán. Aktívan elkezdtek melegíteni a Volán cseréi, Grünvald, Szilágyi, Beretka, Kulacsik és Szűcs.
46'
A vendég szentesiek hozzák játékba a labdát a folytatásban. Nem látunk cserét egyik oldalon sem.
Az első félidő alapján azt mondhatjuk, ha a Volán összeszedi magát, akkor - Szél Bence kapus bravúrjaitól függően - sok góllal tömi ki a Kinizsit. Ha az első félidei játékát folytatja a szegedi "oranje", akkor csak 2-3 gólos hazai siker várható...
45'
Egyetlen fölösleges pillanatot sem hosszabbít Csöngető sporttárs, már fújja is sípját, vége az első félidőnek.
44'
Kazi ugrana ki ígéretes helyzetben, de les.
42'
Szabó Attila elől szedi fel az indítást védője fedezetében Szél kapus az ötös jobb sarkánál.
41'
Ha jól látjuk Bordács vágja fel Szalma Gergőt a vendég középpályán, sárga a jutalma.
39'
Micsoda labdát kap Kazi!? Ott is hagyja védőjét, kifut Szél, a felpattanóba rúg bele a felugró Kazi, érik a második gól, de Szél kapus elképesztő bravúrral ér bele és üti végül szögletre a lasztit! A sarokrúgás Dargó fejéről megy ki a túloldalon, kirúgás.
35'
GÓL! - kiáltják előttünk a Volán saccperkábé U13-asai, de hamar kiderül: jobbról Buzási lőtt mellé.
34'
Vida kap sárgát, egy kezezés miatt megítélt szabadrúgást követően rúg össze ellenfelével. A szabadrúgás 26 méterről két kapuval száll fölé.
33'
Bedobás után Tóth László két védő között nem tud megélni, hamar szerelik.
31'
Két szentesi is lesen a hazai 16-oson belül, talán most jutottak a legközelebb a szegedi kapuhoz a vendégek.
30'
Nem túl nagy az iram, akárcsak a Tápé ellen az első bajnoki fordulóban, a Szentes egyelőre itt sem mutat sokat. Szél szed fel egy újabb labdát a kapura törő hazai támadó elől.
26'
Buzási elébb mellé fejel egy beívelt labdát, majd a félpályától előreküldött labdával ugrik ki, elhúzná Szél mellett de a portás lefüleli a bogyót. Buzási elesik, de ez nem tizi.
24'
Távoli lövés 26-ról Mucsitól, mellé pattog a bal kapufának.
23'
Kazi László remekül ugratja ki a bal oldalon mélységből Szabó Attilát, aki lemegy az alapvonalig, visszaemel középre, Kazi érkezik középen és a vetődő Szél Bence szeme közé lő, a kapu közepébe, védhetetlen! 1-0!
21'
Szabó Attila kap remek labdát az ötös jobb sarkánál, bevágja középre, de egy bekk szögletre rúgja. A kornert kivágják.
19'
Volán szöglet, a beívelt labdába Puhalák néz bele, és... kirúgás.
18'
A bíró a pálya tartozéka - épp ezért szava nem lehet, hogy épp a fejére pattan a laszti...
17'
Továbbra is a vendégek térfelén zajlik a Volán sokpasszos játéka, ám egyelőre tartja magát a Szentes, nem sikerül veszélyes helyzetbe kerülnie a narancsmezeseknek.
13'
A szentesiek egyelőre azonban fegyelmezetten védekeznek, le tudják kapcsolni a hazai passzolgatásokat, majd a kivágott labdákból próbálnák meglepni a Volán védelmét - egyelőre sikertelenül.
11'
Dongó Dénes egyébként sérült, ezért van Szabó Marcell a hazai kapuban. Tóth Ákos több kulcsemberét is a kispadon tartja most, ez is mutatja, hogy a papírforma nem épp a Kinizsinek kedvez.
8'
Mucsi végezhet el szabadrúgást 30 méterről, átemeli a jobb oldalra, ahol az alapvonal közeléből Vida fejel középre, a gólra éhes Kazi lába elé Szél vetődik a lasztira. Az első komolyabb, gólveszélyes hazai helyzet.
6'
Az első öt percben már feljegyezhetjük a Volán egyértelmű fölényét, ami esélyeshez méltón annyira nem is meglepő.
1'
A Volán kezdi a találkozót.
16.55: Köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat a megyei magyar kupa 1. forduló egyik csemegéjének ígérkező Tisza Volán - Szentesi Kinizsi találkozóról. Kellemes, nyárias futballidő van, enyhe szél lengeti a szögletzászlókat. Rövidesen kezdünk, a hazaiak narancsszín mez, fekete nadrág, fehér sportszár, a vendégek kék felső és nadrág, fekete sportszár szerelésben játszanak. 17 órakor Csöngető Endre sporttárs sípjelére indul a mérkőzés és élő közvetítésünk.

A találkozó elé:

A labdarúgó SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 1. fordulójának egyik rangadóját Szegeden rendezik, ahol a Tisza Volán SC Szeged az ugyancsak megyei I. osztályú Szentesi Kinizsit látja vendégül. A hazaiak az előző kiírásban a harmadik helyen végeztek, míg a Kurca-partiak a legjobb tizenhat között estek ki. Érdekesség, hogy mindkét gárdát a későbbi ezüstérmes Csanádpalota FC búcsúztatta. A hétvégi bajnoki rajt a Volánnak sikerült jobban, odahaza verték 1-0-ra az Ásotthalmot, míg a Szentes saját szurkolói előtt 4-0-s vereséggel mutatkozott be az élvonalban a címvédő Tápé ellen. Tóth Ákos legényei a párharc esélyesei, ám a kupában minden megtörténhet, így aztán Bozóki Zoltán tanítványai is fogadkoznak, hogy mindent megtesznek a továbbjutásért. A sorozat szabályainak megfelelően döntetlen esetén nincs hosszabbítás, hanem azonnal büntetőpárbajra kerül sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.