Sport

Labdarúgás: sikeres újszegedi főpróba Dorozsmán

Labdarúgás: sikeres újszegedi főpróba Dorozsmán

2013. augusztus 14., szerda
Labdarúgás: sikeres újszegedi főpróba Dorozsmán
utc_gs

A hétvégi bajnoki rajt előtt még összecsapott az UTC és a Kiskundorozsma, mindkét legénységnek jót tett a kilencven perc.

A megyei I. osztály nyitánya előtt még egy utolsó felkészülési mérkőzést iktatott programjába az Ujszegedi TC, mivel

Major László

vezetőedző úgy látta, a rengeteg új játékos még nem csiszolódott kellőképpen össze. A fekete-fehérek a megye II. újoncánál, a Kiskundorozsmai ESK-nál vendégeskedtek szerda este. A találkozó a papírformának megfelelően a vendégek magabiztos győzelmével zárult, ám mindkét együttes, mindkét mester sok tapasztalatot szerzett, így hasznos kilencven percen jutottak túl a felek. Természetesen majd élesben derül ki igazán, milyen következtetéseket sikerült leszűrni a látottakból, illetve milyen eredményességgel sikerül azokat megjeleníteni a csapat-összeállításban, a taktikában, a csapatjátékban. Szombaton 17 órakor az első fordulóban mindkét legénységre kőkemény feladat vár: az újszegediek az előző szezon bronzérmese, a Csanádpalota vendégei lesznek az első ligában, míg a dorozsmaiak a második vonalban odahaza mutatkoznak a megye II-es dobogóról csak balszerencsés körülmények között lecsúszó Makó II. ellen.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Kiskundorozsmai ESK - Ujszegedi TC 0-5 (0-2).

Kiskundorozsma.

Kiskundorozsma, I. félidő:

Mihálffy - Ottlik, Csányi, Szalai, Olajos, Barna, Marjanucz, Pál, Molnár, Füleki, Mészáros.

II. félidő:

Varga - Ottlik, Csányi, Farkas G., Köles, Fábián, Marjanucz, Gyuris, Szabó, Fehér, Kormányos. Vezetőedző: Fazekas István:

UTC:

Tombácz - Szűcs, Kerepeczki, Balogh Á., Mészáros Z., Szentes-Bíró, Bitó, Brinszky, Dürgő, Gajdacsi, Bernát. Cserék: Béry (kapus), Tumbas, Péczely, Dobi, Szántó, Mészáros T. Vezetőedző: Major László.

Gólszerzők:

Bernát P. (2), Dürgő P., Gajdacsi M., Kerepeczki Cs. Fazekas István:

"Örülök, hogy az első bajnoki mérkőzésünk előtt lehetőségünk nyílt a megye I. egyik élcsapatával játszani, ennek révén az idegvégződéseink rákényszerültek a gyorsabb mozgásra. Félidőként húsz-húsz percig jól futballoztunk, persze fizikailag és technikailag is jóval előrébb tart, fölénk nőtt az ellenfél. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen a két gárda eltérő célokért küzd: míg az UTC a megyei élvonal markáns együttese szeretne lenni, mi a biztos bennmaradásért harcolunk a II. osztályban. Valamennyi játékosom hozzáállásával, tenni akarásával elégedett vagyok, ez bizakodásra ad okot."

Major László:

"Gyakorlásnak nagyon megfelelt ez a találkozó, amely így számunkra maximálisan elérte a célját. Fontos az is, hogy senki sem sérült meg."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.