Sport

Labdarúgás: pompás meccset vívott az Algyő és a Tápé

Labdarúgás: pompás meccset vívott az Algyő és a Tápé

2013. augusztus 3., szombat
Labdarúgás: pompás meccset vívott az Algyő és a Tápé
algyo_tape06_mj

Két héttel a megye I-es rajt előtt lejátszották a tavalyi bajnoki döntő visszavágóját, melyen hét gól is esett.

Ki, honnan, hová? Böngészgesse a megyei I. osztály nyári átigazolási adatbankját itt a SZEGEDma.hu-n!

Hazai pályán fogadta a 2012/13-as szezon ezüstérmese a bajnokot, azaz Algyőre látogatott a Tápé. Április 6-án a vendégek 3-1-re nyertek az akkori listavezető otthonában, elvéve ezzel Hadár Attiláék hazai veretlenségét: talán itt vett végső fordulatot a két gigász közötti harc, mely az utolsó fordulót követően minimális tápéi előnnyel ért véget. Ebből a szempontból - még ha csak a felkészülési időszakban tartunk is -

Takács Zoltán

fiait a visszavágás vágya is fűthette. Mindkét oldalon több meghatározó hiányzó akadt ezen a szombaton. A hazaiaknál munkahelyi elfoglaltság miatt nem szerepelhetett

Gábor Zoltán

, a tűzoltókkal homokfoci országos döntőn van

Hadár Attila, Hegedűs Tibor

pedig a megyeválogatottat erősíti Nyíregyházán. Ugyancsak ott vitézkedik a tápéi

Pócs Tamás

, míg társai közül ezúttal

Mike Gábor, Kárász Dávid

és

Fröhlich Tamás

sem ölthetett mezt. A hatalmas forróságban is remek iramot produkáltak a csapatok, látványos megoldások és bosszantó bakik elegyét láthatták a nézők, s potyogtak a gólok. A szünetben 3-2-re az Algyő vezetett, majd fordulás után egyenlített a Tápé, ám a hajrában

Kohajda Gergely

bevitte a döntő csapást. Ami a folytatást illeti, a Paksi-legények szerdán 18 órakor az Ujszegedi TC-hez látogatnak a következő edzőmérkőzésükön, az Algyő pedig marad odahaza, illetve a megszokott és bevált időpontnál: jövő szombaton 10 órakor a megye II. egyik legerősebb alakulatát, az Üllést fogadja.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Algyő SK - Tápé ESK 4-3 (3-2).

Algyő.

Algyő:

Szűcs M. - Laczkó, Sebők, Gonda, Mohácsi, Takács, Farkas, Pataki, Gyimesi, Daróczi, Kohajda. Cserék: Révész (kapus), Koza, Orosházi, Kiss B. Vezetőedző: Takács Zoltán.

Tápé:

Kispéter - Szűcs K., Szélpál, Cinder, Márki, Németh, Bárkányi, Dlusztus, Péter, K. Tóth, Vangel. Cserék: Papdi, Cseh, Csordás. Vezetőedző: Paksi Péter.

Gólszerzők:

Kohajda G. (2), Takács R., Mohácsi L., illetve K. Tóth Gy. (2), Péter S. Takács Zoltán:

"Iramos, jó meccset játszottunk a nagy hőségben. Sok hibát követtünk el, főként védekezésben. Ezt annak tudom be, hogy új összetételű hátsó alakzatot próbáltam ki: belül Gábor Zoltán hiányzott, a két szélen pedig az újonnan érkezett Laczkó Jánosnak és Mohácsi Lászlónak pedig még be kell illeszkednie a csapatba. Persze inkább most kövessük el ezeket a hibákat, mint a bajnoki meccseken, van még időnk csiszolni a játékunkat a rajtig. Edzőmeccsnek nagyon megfelelt ez a mai, nagy terhelést kaptak a srácok, alaposan elfáradtak."

Paksi Péter:

"Egész héten gőzerővel folyt a munka, nem az edzőmeccsekre élesítjük magunkat. Azt kértem a srácoktól, vívjunk egy szoros találkozót, ami be is jött. Bosszantó viszont, hogy az első félidőben három egyéni hibából kaptunk három gólt. Addig nem tudunk előrelépni, amíg ezeket a hibákat ki nem javítjuk, erre jók ezek a derbik. A támadójátékunk alapvetően megfelelő volt. Ezúttal egy más rendszert próbáltunk ki, s a következő két hétben tovább csiszoljuk játékunkat, jövő héten két összecsapást is a programba iktatunk. Hamarosan kialakul a gerinc, eldől, ki az a tizenegy játékos, aki jó eséllyel lép pályára a szentesi bajnoki nyitányon. Az Algyő ma frissebbnek, élesebbnek tűnt, rajtunk a második félidő közepétől a fáradtság jelei mutatkoztak. Az egész meccsen tompák voltunk, amit az idegi és izomfáradtság számlájára írok. Azon dolgozunk, hogy a következő két hétben élesítsük magunkat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.