Sport

Labdarúgás: nem bírt egymással a SZVSE és a Tápé + VIDEÓ

Labdarúgás: nem bírt egymással a SZVSE és a Tápé + VIDEÓ

2013. augusztus 9., péntek
Labdarúgás: nem bírt egymással a SZVSE és a Tápé + VIDEÓ
szvse_tape28_gs

Gól nélküli döntetlenre végzett a felkészülés hajrájában a Szegedi VSE és a Tápé. A vasutas csapat jövő héten még pályára lép, míg a Tápé már a bajnoki ritmusra fog hangolni.

Tekintse át a megyei I. osztály teljes őszi menetrendjét!A Szertár Sportbolt Csongrád megyei I. osztály átigazolási körképe itt olvasható! Böngéssze végig, ki, honnan, hová igazolt az élvonalbeli csapatoknál!

Kétségtelenül az egy hét múlva kezdődő megyei bajnokság egyik rangadójának fog számítani a Szegedi Vasutas és a címvédő Tápé összecsapása, már csak azért is, mert a SZVSE káprázatos felkészülési hadjáratot produkált a péntek esti meccs előtt: 8 felkészülési találkozójából 7-et megnyert, egyszer gól nélküli döntetlent játszott. Mindezt úgy, hogy a csapat támadószekcióját megnyirbálta az átigazolási időszak, miközben a védelem alaposan megerősödött. Utóbbit igazolja a 8 meccsen kapott 5 gól, előbbit viszont egyáltalán "nem erősíti meg" a csapat által lőtt 38 találat. Jóllehet az ellenfelek túlnyomórészt alacsonyabb osztályúak közül kerültek ki, a Berki-legénység - amely legutóbb az azonos osztályú Kisteleknek látta el alaposan a baját - eredményessége igencsak imponáló. A bajnok Tápénál nincs ilyen fényes diadalmenet, a péntek esti városi rangadót megelőzően egy győzelem, két döntetlen és két vereség volt a mérleg, igaz, nem is mondhatja senki Paksi Péter alakulatára, hogy habkönnyű ellenfelekkel mérte volna össze erejét - legutóbb az alaposan beerősítő UTC otthonában játszott 4-4-es döntetlent a csapat. http://www.youtube.com/watch?v=vH7Do4IM_8U A péntek délutáni kánikulában aztán az egymásnak feszülő két gárda nem bírt egymással. A hazaiak elsősorban a védekezésre helyezték a hangsúlyt, amely remekül is működött, míg a labdát valamelyest többet birtokló, támadóbb felfogásban futballozó vendégek ezúttal nem bizonyultak olyan eredményesnek, mint korábbi felkészülési meccseiken, igaz a nagyszámú kapott gól - átlagosan meccsenként négy - is elkerülte őket. Végül egyik oldalon sem született találat, 0-0-ra végződött a szegedi rangadó.

Berki István

együttesére a Móraváros megyei III. osztályú csapat elleni szerda este 18 órakor kezdődő találkozó vár még, mely a vasutasok számára bajnoki főpróbaként is felfogható.

Paksi Péter

fiai a hetet frissítéssel töltik, felkészülési meccsek nélkül, már a bajnokság ritmusára hangolva tréningjeiket. A SZVSE augusztus 18-án 17 órakor Kisteleken kezdi a bajnokságot, míg a Tápé Szentesen lép pályára a bajnokok csatáján egy nappal, korábban ugyancsak 17 órától.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Szegedi VSE - Tápé ESK 0-0

Szeged, SZVSE-pálya.

SZVSE:

Pluhár - Bálint, Fülöp, Báló R., Ágoston, Báló M., Tanács, Busa, Szántó, Szabó T., Kiss B.

Játszottak még:

Szabó G. (kapus), Hegyesi, Papp.

Vezetőedző:

Berki István.

Tápé:

Erdei - Szűcs, Szélpál, Cindel, Márki, Németh, Bárkányi, Dlusztus, Péter, K. Tóth, Pócs.

Játszottak még:

Kispéter (kapus), Cseh, Papdi, Pöszmet, Csordás.

Vezetőedző:

Paksi Péter. Berki István:

"Örülök az eredménynek mert a srácok fegyelmezetten betartották a meccs előtt megbeszélteket felkészülésünk legerősebb ellenfelével szemben. Elsősorban a védekezésre helyeztük a hangsúlyt, s mint az eredmény mutatja, ez működött is. Nagyon fontosnak tartom hogy fegyelmezetten tudtunk védekezni a korábbi gólzáporos meccsek után."

Paksi Péter:

"Utolsó felkészülési mérkőzésünkön az egyetlen pozitívum számomra, hogy végre stabilnak tűnt védelmünk, s nem kaptunk gólt. Támadójátékunk viszont nem hozta korábbi eredményességét, kevés helyzetet alakítottunk ki, annak ellenére hogy a játék nagy részében mi domináltunk, s birtokoltuk többet a labdát. Most már csak egy-két kérdőjel maradt még részünkről a bajnoki nyitányra. Összességében úgy érzem, hogy egy nagyon erős felkészülés után, nagyon erős ellenfelek ellen játszva pozitívan, jó reményekkel várhatjuk a bajnoki nyitányt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.