Sport

Labdarúgás: négy mórahalmi gól is kevés volt a Soltvadkert ellen

Labdarúgás: négy mórahalmi gól is kevés volt a Soltvadkert ellen

2013. augusztus 3., szombat
Labdarúgás: négy mórahalmi gól is kevés volt a Soltvadkert ellen
labdarugas_01_mj

Fordulatokban és gólokban gazdag mérkőzésen végül két találattal alulmaradt a Mórahalom megyén kívülről érkezett vendégével szemben.

Felkészülési mérkőzésen fogadta a Bács-Kiskun megyei Soltvadkertet a Mórahalom VSE. Az előző idényben az NB III küzdelmeitől búcsúzó együttes jelentős átalakításon ment keresztül a nyár folyamán, egy tucatra való játékos távozott, s bár helyükre kilencen érkeztek, mindössze három új arcot lehet köztük felfedezni,

Takács András, Tóth Lukács

és

Patarcic Krisztián

személyében. Rajtuk kívül

Lázár Gábor

és

Bokányi Richárd

kölcsönadásból tért vissza, míg a

Bokányi Balázs, Szekeres Attila, Babarczi Zoltán

és

Dobák Arnold

alkotta négyes a Mórahalom II-ből került fel az első kerethez. A mostani ellenfél tavaly a Bács-Kiskun megyei I. osztály hatodik helyén végzett, az előzetes várakozások alapján tehát nem várt könnyű mérkőzés

Magyar György

játékos-edző újjáépített csapatára. Az első félidőben a hazaiak irányították a játékot, sőt,

Szőke Péter

révén a vezetést is megszerezték, nem sokkal később viszont – a mérkőzés képe alapján valamelyest váratlanul kiegyenlített a Soltvadkert. A folytatásban komoly válaszlehetőséghez jutottak a mórahalmiak, ám a korábbi gólszerző, Szőke büntetőt hibázott. Ezt követően fokozatosan magára talált a vendégcsapat és két távoli lövés révén megnyugtató előnyre tett szert a szünet előtt (1-3). Félidőben Magyar György cserékkel, illetve a taktikai hadrend módosításával igyekezett új mederbe terelni a találkozó menetét, és be is jött a számítása. A Mórahalom újra magához tudta venni a mérkőzés irányítását, teljes mértékig beszorították a Bács-Kiskun megyeieket saját térfelükre. Ebben az időszakban Szőke,

Gahwagi Nebil

, illetve a frissen szerződtetett

Tóth Lukács

góljaival fordítani tudott a hazai gárda (4-3), emellett több alkalommal is csak a kapufa mentette meg vendégeket attól, hogy nagyobb különbség alakuljon ki az eredményben. De hiába a hazai fölény, egy kontrából először egyenlített a Soltvadkert, majd a mérkőzés végére teljesen kinyíló mórahalmiak további két gólt kaptak, a vége így kétgólos vereség lett (4-6).

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Mórahalom VSE – Soltvadkerti TE 4-6 (1-3).

Mórahalom.

Mórahalom:

Pipicz Zs. – Lázár G., Szűcs Sz., Bokányi B., Babarczi Z., Bokányi R., Vojnic-Zelic S., Tóth L., Magyar Gy., Gahwagi N., Dr. Szőke P.

Játszottak még:

Dobák A., Szekeres A., Bubori R.

Játékos-edző:

Magyar György.

Mórahalmi gólszerzők:

Szőke 2, Tóth, Gahwagi. Magyar György:

„Több kezdőjátékosom is hiányzott erről a találkozóról munkahelyi kötelességek, illetve sérülés miatt, a kapusunk, Czirják Tamás pedig a megyeválogatott játékosaként elutazott Nyíregyházára. Az átalakulástól függetlenül az igazolásaink jól sikerültek, továbbá a játékunkkal, úgy gondolom, az idény során már nem lesz probléma, hiszen az eredmény ellenére a mai mérkőzésen is javarészt mi domináltunk. Összességében azt tudom mondani, hogy a távozók és érkezők közötti különbség nem számottevő, minden okunk megvan a bizakodásra.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.