Sport

Labdarúgás: Faragó és Buzási villant, Makón is nyert a Volán + FOTÓK, VIDEÓK

Labdarúgás: Faragó és Buzási villant, Makón is nyert a Volán + FOTÓK, VIDEÓK

2013. augusztus 24., szombat
Labdarúgás: Faragó és Buzási villant, Makón is nyert a Volán + FOTÓK, VIDEÓK
mako_tiszav_mj 01061

Feszült, küzdelmes találkozón a Tisza Volán lassan felőrölte a nagyrészt enyhe fölényben játszó Makót, s bezsebelte a három pontot.

A két, egy esztendeje még NB III-as csapat rangadójának első félidejében a hazaiak sokkal kezdeményezőbben léptek fel a kissé álmosnak tűnő Tisza Volánnal szemben, s nem egyszer előnybe kerülhettek volna

Bódi Attila

tanítványai, ám helyzeteik kihasználatlanok maradtak pontatlanságok, vagy éppen

Dongó Dénes

kapus bravúrja nyomán. A második játékrészben aztán a Volán pörgött fel jobban, s talán a szünetbeli fejmosás hatására is bátrabb, pontosabb játékkal rukkoltak elő a kék-feketék. Ennek dacára nem kidolgozott akcióból, hanem egy gyors támadás végén, Faragó Bence egyéni megmozdulása, erős és villámgyors 22 méteres lövése révén jutott lépéselőnyhöz Tóth Ákos alakulata. A bekapott gól megfogta a hazaiakat, akik csak lassan találtak magukra. A hajrában azonban csaknem sikerült az egyenlítés, ám a hazaiak egyik szerb légiósa,

Dejan Veselinov

lesről mozdulva továbbította kapuba a Dongó kapus felett átfejelt, egyébként is oda tartó labdát, s így a bíró, asszisztense jelzésére nem adta meg a találatot. Az ítélet heves indulatokat keltett, aminek nyomán Bódi Attila vezetőedzőt

Szöllősi Ferenc

játékvezető elküldte a kispadtól. A feszültebbé vált hajrában további helyzeteket hagyott ki a Makó, amit újabb góllal büntetett a Volán: a csereként beállt Buzási Péter szép kényszerítő után gurított a kapuba, bebiztosítva ezzel a kék-feketék 2-0-s diadalát. A Makó jövő szombaton 17 órai kezdettel Ásotthalmon lép pályára, míg a Tisza Volán ugyanekkor a Csongrádot fogadja.

A Makói VTV összefoglalója a mérkőzésről:

http://www.youtube.com/watch?v=x3zFf_PFC1o

(A vitatott jelenet kikockázva a közvetítésben!)

Labdarúgó megyei I. osztály 2. forduló:

Makó FC - Tisza Volán SC Szeged 0-2 (0-0)

Makó, Erdei Ferenc téri stadion, 250 néző. Vezette: Szöllősi (Kócsó, Szeri)

Makó:

Czirbus - Szilvási, Győri, Jovetic, Horváth G., Kalász, Bakos (Bány 73'), M. Guberinic (Rakonczai 73'), Horváth K. (Pataki 60'), V. Guberinic (Béres 73'), Veselinov.

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos, Vida, Hacker, Grünvald, Dargó, Kulacsik (Buzási 59'), Beretka (Puhalák 84'), Szilágyi (Tóth . 75'), Puskás (Kazi 90+1), Faragó (Szabó A. 90+1').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Faragó (58'), Buzási (90').

Sárga lap:

Horváth G. (27'), Horváth K. (41'), ill. Szilágyi (22'), Vida (38'), Dargó (43'), Kazi (90+2'). Bódi Attila:

"A két csapat korrekten viszonyult egymáshoz, de úgy érzem a játékvezetők tették feszültté a találkozót. Jobb teljesítményt nyújtottunk mint a Tisza Volán, ugyanakkor ők voltak az eredményesebbek, így mindenféleképp megérdemelt a győzelmük. Büszke vagyok a csapatomra, erre lehet építeni, de csapatomnak még több önbizalomra van szüksége, hiszen a keret nagy része olyan két esztendőn van túl, amelyek során nagyon sok negatív hatás érte őket. Most azonban az első félidő okot ad a bizakodásra, a Tisza Volán fölé tudtunk nőni. Ám még meg kell tanulnunk megnyerni a meccset."

Tóth Ákos:

"Az első félidőben a hazaik akarata érvényesült, mi bágyadtan, párharcokat veszítve játszottunk, míg a Makó magasabb hőfokon pörgött, ám komoly helyzeteit kihagyta a hazai csapat. A szünetbeli fejmosását követően aztán a fiúk produkáltak egy olyan félórát, hogy helyzeteket dolgoztunk ki és gólt is szereztünk, erőnlétben is dominálni kezdtünk. Ha kis szerencsével is, de a második félidőben megérdemelten nyertünk."

Online közvetítésünk:

90+3'
A kiosztott lap után le is fújja spori a meccset.
90+2'
Kazi jön Puskás helyett a Volánnál. Kap is egy lapot gyorsan ő is.
90+2'
Két perc a ráadás, Volán támadások és újabb csere?
90+1'
Szabó Attila áll be Faragó helyett a vendégeknél.
90'
GÓÓÓL!!!Buzási nagyot küzd a 16-osnál, majd a visszakapott labdát az ötös sarkáról Czirbus lába között a hosszú alsóba passzolja! 0-2!
89'
Labdaszerzés után a balról beadott labdát 16 méterről gyengén küldi a kapu közepe felé Béres, egyenesen Dongónak.
88'
Pataki jobbról adna be, de Hacker kivágja a 11-es pontról.
87'
Grünvald taktikai faultja Szilvási ellen, nem tud megindulni a Makó. Nincs lap.
84'
Beretkát Puhalák váltja a Volánnál.
83'
Veselinov helyzetben a 16-oson belül, átemeli Dongót, már mindenki benn látja, de mellé pattan. De les címén ezt is beinti az asszisztens. A lelátó rosszul tűri.
81'
Azonnal Volán kontra, Faragó belevezeti Czirbusba a labdát. Aztán addig megy a pörölés a hazai kispadnál, hogy Bódi Attilát elküldi a korláton túlra a játékvezető.
http://www.youtube.com/watch?v=xO_9RuUlrwM
80'
Makói akció végén átfejelik Dongó kapust, bepattanna a labda, de Veselinov ott terem a gólvonalnál és bevágja a hosszú alsóba. Ám ez így les, int a partjelző, s a spori nem adja meg a találatot.
79'
Távoli hazai szabadrúgás után szögletre ment egy volános. Végül kapu mögött landol a laszti. Dongó nem sieti el a kirúgást.
78'
A vérfrissítéstől némiképp megélénkül a meccs, Dongó riont ki egy labdára, visszaüti a mezőnybe.
75'
Tóth Attila a pályán, Szilágyi megy le - cserélt a Volán is.
73'
Hármas csere a hazaiaknál: Bány Tamás jön Bakos Tamás helyett, Veselin Guberinic és Miodrag Guberinic is lemegy, Rakonczai Tamás és Béres Róbert a pályán helyettük.
72'
Beretka kap remek labdát a bal oldalon, laposan keresztbe gurít, Czirbus nem éri el, a túloldalt Buzási csúszik be, de az már nem kapura tart.
70'
Pataki esik nagyot a hazai kispadnál, megy is a reklamálás, talán joggal is, bár nem láttuk mi történt. Sípszó nincs. Bány készülődik.
68'
Veselinov 17 méterről perdít kapura, gyenge, Dongónak csemege.
67'
Veselinov nagyon messziről egy gyors ellentámadás végén, nagyon magasan lő fölé, talán megérte volna járatni a labdát.
66'
Labdatartós tiki-taka megy mezőnyben, aztán Grünvald húzza meg a bal szélt, de a bepasszolt lasztit Czirbus kapcsolja le.
64'
Megfogta a gól a Makót, de a Volán egyébként is mintha vérszemet kapott volna.
60'
Csere a hazaiaknál is: Pataki Viktor jön Horváth Károly helyett
59'
Buzási jön Kulacsik helyett a Volánnál.
58'
GÓÓÓL!!! Faragó Bence a semmiből, 22 méterről egyszercsak lövésre szánja el magát, villan a láb, villan a labda, rezdül a háló, ezt nem védheti Czirbus! 0-1!
56'
Veselinov kőkeményen felvágja az egyik kék-feketét, a vendég 16-osnál, nincs lap. Beívelt labdát Czirbus üt ki a túloldalt.
55'
Kormányos iramodik meg a szélen, köténnyel megy tovább, majd Jovetic tanári szerelése állítja meg.
54'
Az első igazán formás Volán akció végén 14 méterről Kulacsik ollóz kapura, mellé.
53'
Vida beadását Czirbus húzza le, nagyot ordítva jelzi, hogy ez bizony az övé.
52'
Kormányos lökése szabálytalan, s hiába fújja be szabadrúgásra a spori a félpályán, a lelátói ítélet kegyetlen: "Ezek teszik tönkre a magyar futballt!..."
51'
Puskás tekeri be, Jovetic kifejeli.
50'
A pálya melletti egyik ház udvaráról ludak gágogását hozza a szél, biztosan ők is a hazaiaknak drukkolnak, miközben újabb Volán szabadrúgás az oldalvonal mellől, 4 méterről jobbról.
49'
Hacker indítja Kulacsikot, Czirbus jön ki, fogná, de elpattan tőle, végül rá tud vetődni.
48'
27 méteres Volán szabadrúgást középről Szilágyi lő a sorfalba.
47'
Kulacsik a földön, a Makó kirúgja a labdát, majd a gyors gyógyulás után a Volán visszaadja.
46'
A makóiak kezdik a második félidőt. Nem látunk cserét.
45+1'
A kipattanót nem várja meg kihez kerül, Szöllősi játékvezető lefújja az első félidőt.
45+1'
Jobb szélről 32 méterről Puskás szabadrúgása, Czirbus kiüti.
45'
Veselinov esik el, ahogy kifut Dongó, nem fúj a spori, ápolásra kirúgják a labdát a szegediek, jön a gyúró. Gyors gyógyulás.
44'
Horváth Gábor 30 méterről középről 6-7 méterrel lövi felé a szabadot.
43'
Dargó rángat mezt, Miodrag Guberinic mezujja csaknem leszakad, sárga ez is.
41'
Araszolgat előre egy makói akció bedobásról bedobásra, majd Kormányos szedi el a lasztit, aztán nagyot esik a félpályán, Horváth Károly is sárgul.
38'
Kiegyenlített, valamelyest lassabb, mezőnyjáték zajlik, talán a Volán támadgat többet. Aztán Vida vágja fel a félpályán Veselinovot, sárga.
34'
Grünvaldot indítja Hacker egy szép szerelés után, Szilvási is szereli a Volán játékosát, szöglet. Czirbus lehúzza.
33'
Nem díjazzák a hazai drukkerek a spori ténykedését. Beretka lő közben 26-ról, de lecsúszik, gyengén pattogva laposan elgurul a kapu mellett a bogyó.
31'
Beretka elől Czirbus szedi össze a labdát előrevetődve a 16-oson belül.
30'
A korner után Veselin Guberinic fejel, mellé. Aztán újabb makói labdaszerzés, két védővel szemben Veselinov, lövése levágódik Hackerről.
29'
Heves anyázás, miután a spori szabálytalanság miatt megakasztja a hazai kontrát. Aztán csak megindul a makói attak, távoli lövésbe Grünvald ér bele veszélyesen, szöglet.
27'
Sárgát kap Horváth Gábor, miután Kulacsikot felvágja a hazai 16-os előtt, bár ezt is vitatják többen a hazai lelátón. Szilágyi kecsegtető pozícióból, középről, 24 méterről a sorfalba lő.
26'
Puskás és Bakos összeütközése után Szöllősi játékvezetőt már Vak Bottyánnak titulálják a lelátóról. Apróbb lökés volt, nem fajsúlyos hiba a félpályán.
25'
Horváth Károlyt rúgják fel a Volán térfelén, a szurkolói hangok féltik a makóit, többeknek ő a postása, ha jól értjük.
23'
Hackernek nem sikerül kivágnia a labdát elsőre, riadalom a védelemben, Veselinov előtt a labda, másodjára kirúgják előle.
22'
Szilágyi teszi ki a lábát, Veselin Guberionic esik nagyot a félpályán. Sárga lap.
19'
Hacker előreívelés Czirbus kapus kezében landol.
18'
Miodrag Guberinic 22 méterről szánja el magát lövésre, kifelé tekeredik a laszti, így kerüli el a ficakot, hatalmas taps a lelátóról.
17'
A makói gólhelyzet óta nyom a Volán, Beretka kitörése, de elesik a védőben, nincs sípszó.
15'
Kormányost rántják le a hazai alapvonalnál, a szabadrúgást kivágják a védők.
14'
Veselinov kerül helyzetbe a vendég 16-oson belül, nagy lövés 11-ről, Dongó bravúrja. A kipattanó elpattog a lábak között Veselin Gubnerinic ismétlése méterrel mellé.
12'
Keresztbe száll a szöglet, makói fejről megy ki. Eredménytelen bedobások a kék-feketéktől.
11'
Az újabb kornernél Vidát lökik. Kifelé jöhet a Volán. Faragó indul meg egyedül, Győri zavarja, végül ziccerhelyzet elől ment a védő szögletre.
10'
Veselinov szögletet harcol ki. Kalász stukkol bele, centikkel mellé, de szögletet fúj a spori, beleért egy védő.
9'
Szilágyi belépője nyomán Bakos marad lenn, szabadrúgás a hazaiaknak 32 méterről. Bedobásra cserélik./div>
6'
Az első perceket követően inkább makói támadásokat láthatunk, a hazaiak igyekeznek letámadni a szegedi egységet.
3'
Hacker viszi földre Veselin Guberinicet. Miodrag végzi el a szabadrúgást jobbról, ami senkit sem érintve a túloldalon, az alapvonalon hagyja el a játékteret
2'
A makói szöglet veszélytelen.
1'
A Volán kezdi a meccset. El sem telik egy perc, máris egy kapura küldött távoli labda a hazaiaknál, levágódik egy bekkről. Kezet reklamál pár kósza hang.
16.58: Mennek a bemutatások, rövidesen kezdünk! 16.55: Szépen gyűlnek a drukkerek a rangadóra, az öreg lelátón lesz 300-400 ember első blikkre, saccperkábé tippelve. Kicsit borongós az idő, a felhők közül néha kisüt a nap, enyhe szél lengeti a szögletzászlókat. A Makó még melegít, a Volánnál már csak a cserék, a kezdő 11 kék-fekete mezben, fekete nadrágban és sportszárban épp bevonulni készül. A Makó szerelése piros díszítményes fehér mez, piros nadrág és zöld díszítményű fehér sportszár. 16.50: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat Makóról, az Erdei Ferenc téri stadionból, ahol rövidesen kezdődik a nagy meccs: Makó - Tisza Volán megyei rangadó! Online közvetítésünk 17 órakor kezdődik, amikor Szöllősi Ferenc játékvezető sípjelére útjára indul a labda. Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.