Sport

Labdarúgás: Farkas Ádám csodagólja romba döntötte a vasutasokat + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: Farkas Ádám csodagólja romba döntötte a vasutasokat + FOTÓK, VIDEÓ

2013. augusztus 18., vasárnap
Labdarúgás: Farkas Ádám csodagólja romba döntötte a vasutasokat + FOTÓK, VIDEÓ
kistelek_szvse_mj 171

Visszavágott az edzőmeccsen elszenvedett ötgólos zakóért a Kistelek, miután a bajnoki rajton hátrányból fordítva verte meg a SZVSE-t.

A megyei I. osztály 1. fordulójában:

Kisteleki TE - Szegedi VSE 2-1 (0-1).

Kistelek, 150 néző, vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Szöllősi Ferenc, Nagy Gábor).

Kistelek:

Szalkai - Bosánszki M., Tóth Á., Farkas B. (Mészáros 84'), Fődi, Rácz (Zuh 74'), Zámbori, Bárkányi, Lévai (Farkas Á. 46'), Rostás, Szél R. (Kispál 79'). Vezetőedző: Szabó Zsolt.

SZVSE:

Szabó G. - Ágoston, Fülöp, Báló R., Nagypál, Tanács, Szántó, Busa (Balogh 84'), Hegyesi Zs., Báló M. (Szabó T. 70'), Kiss B. Vezetőedző: Berki István.

Gólszerzők:

Rostás B. (52'), Farkas Á. (81'), illetve Báló M. (39') Szabó Zsolt:

"Két ellentétes félidőt mutattak a csapatok. Második félidei teljesítményünk alapján úgy érzem, megérdemelt a győzelmünk. Nagyon fontos volt számunkra, hogy jül kezdjünk, bízom benne, ez a siker lendületet ad a folytatásra."

Berki István:

"Azt hittem, a játékosaim megértették, a felkészülési időszak eredményessége már történelem. A vizsgaidőszak egészen más, és az első feleletünk elégtelen lett. A lehetőségeket szépen kidolgoztunk, ám helyzetkihasználásunk egészen katasztrofális volt. Az első harminc percben eldönthettük volna a meccset, de képtelenek voltunk a kapuba találni, és 1-1 után is több százszázalékos ziccert puskáztunk el. Mintha be lettünk volna oltva gól ellen. Ez a mérkőzés fejben dőlt el, nincs mese, javítanunk kell a folytatásban!"

Nézze meg a SZEGEDma TV videó-összefoglalóját Farkas Ádám mindent eldöntő találatával, a gólszerző, illetve Hegyesi Zsolt nyilatkozatával!

http://www.youtube.com/watch?v=8XofT6oAEwI

Online közvetítésünk:

91'
Vége a mérkőzésnek! Az első félidőben a SZVSE el is dönthette volna a derbit, ám nem tette, így a Kistelek Szalkai Gábor kapus remeklésének és a szünetben beállt Farkas Ádám szenzációs csatárjátékának köszönhetően fordítani tudott.
90'
A sorfal mellett Kiss Balázs tekerte el, ezúttal nagy mázlija volt a Kisteleknek, mert a labda a felső lécen csattant. Ez már a második SZVSE-kapufa volt, bizony a szerencse fogta Szalkai kezét.
89'
35 méterre a hazai kaputól szabadrúgáshoz jutott a SZVSE. Talán ez az utolsó sansz?
87'
Megfogta a fordítás a vasutasokat, ez egyértelmű. Ennek ellenére azért próbálkoznak, most például Tanács fejesét kellett magához ölelnie Szalkainak. A másik oldalon Farkas Ádám vezérletével életveszélyesek a kisteleki rohamok.
84'
Farkas Balázs helyére Mészáros Ferenc állt be a hazai oldalon. A vendégek is változtattak, Balogh László Busa Bencét váltotta.
81'
GÓÓÓL 2-1! Vezet a Kistelek! Két SZVSE-lehetőséget nézhettünk előbb, Szántó lövését nagy nyújtózkodás árán fogta Szalkai, majd jött az ellencsapás. Farkas Ádám lépett ki, 7-8 csellel a két védőt és a kapust is elfektette, mindenki tátott szájjal leste a bűvészmutatványt, melynek végén az üres kapuba gurított. Bravúros teljesítmény a csereembertől!
78'
Olyannyira kitörtek a vasutasok, hogy óriási helyzetbe is kerültek. Nagypál Patrik adott középre, Busa Bence 10 méterről senkitől sem zavartatva lőhetett, labdája centikkel suhant el a jobb kapufa mellett.
77'
Mintha enyhült volna a piros mezesek nyomása, ki-kiszabadulnak a szegediek a szorításból.
74'
Az előbb vázolt szöglet után az elképesztően aktív Farkas Ádám bólinthatott jó helyzetből, fölé. Közben Rácz Zoltánt lehívta Szabó Zsolt, Zuh Attilának adott lehetőséget.
73'
Igencsak izgalmas a második félidő, összehasonlíthatatlanul élvezetesebb, mint az első volt. A Kistelek veszélyeztetett az elmúlt percekben. Rácz Zoltán egyedül tört kapura, 10 méterről lőtt, Szabó kapus kornerre tolta. Farkas Ádám szintén 10 méterről lőhetett ezután, a védőkről pattant szögletre ez a próbálkozás.
70'
A szegedi csapat is végrehajtotta első cseréjét: Báló Martint Szabó Tamás váltotta.
69'
A roppant agilis Farkas Ádám futott be a jobb oldalon egy mélységi centerezést, Szél Róbert egy védővel a nyakán pörgette kapura a centerezést, Szabó portás a jobb alsónál csípte el.
65'
Futtából, 24 méterről hatalmas bombát eresztett el Hegyesi Zsolt, a labda a felső lécen csattant. Ezt megelőzően a kisteleki Fődi Bence akciózott a bal szárnyon, több szegedi védőt vert meg, a kapuson is átpörgette, a vasutasok végül menteni tudtak. Kijelenthető most már: mindkét gárda meg akarja nyerni a meccset.
61'
Parázzsá vált a hangulat! A kontrára lendülő Farkas Ádámot buktatta Báló Martin, a sárga és a piros között vitatkoztak a nézők, a rossz ütemű szerelés végül sárgát ért a sporinál.
57'
Továbbra is támadásban a SZVSE: Tanács Attila bombáját ütötte kornerre Szalkai. Magához tért a kapott gól után a Vasutas, ismét átvette az irányítást, de egyelőre nem bír az egy hibától eltekintve nagyszerűen védő kisteleki hálóőrrel.
56'
Báló Martin lövése pattant meg egy kisteleki védőn, hatalmas bravúrral fogta így Szalkai kapus.
52'
GÓÓÓL 1-1! Egyenlített a Kistelek, s nem is érdemtelenül. A csereként beállt Farkas Ádám színt vitt a játékukba. Előbb Rostást ugratta ki pompásan, majd egy szöglet után fejelt fölé, aztán harmadik akciójánál szabálytalanul tudták csak feltartóztatni. Zámbori okosan hátragurította a szabadrúgást a tizenhatos vonalához, ahonnan az érkező Rostás Bálint kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot.
50'
Mozgalmas a játék, mindkét kapu előtt adódnak akciók. Rácz Zoltán húzott el a jobb oldalon, beadása elszállt a kisteleki támadók előtt.
46'
Az egygólos előnyben futballozó szegediek kezdték a második félidőt. Azonnal óriási ziccert alakítottak ki a vendégek: egymásra vártak a kisteleki védők, Báló Martin közbeugrott, lövése az oldalhálóban kötött ki.
46'
A szünetben Farkas Ádám állt be hazai oldalon Lévai Mihály helyére, Szabó Zsolt tehát a támadószekciót erősítette.
SZÜNET!
45'
A félidő utolsó perceit durva szabálytalanságokat tették csúnyává. Farkas Balázs fejese egyébként nem sokkal szállt a vendégek kapuja fölé, majd Kiss Balázs lövése zárta az első negyvenöt percet, ez a kísérlet is elkerült a kaput.
39'
GÓÓÓL 0-1! A szöglet után pedig ott a szegedi vezetés. Az eddig kiválóan teljesítő Szalkai portás alászaladt az ívelésnek, az ifjú tehetség, Szántó Dániel - akit 2013-ban A szegedi labdarúgás jövőjéért díjjal tüntettünk ki - előkészítését követően pedig a Hódmezővásárhelyről visszatérő Báló Martin stukkolt a hálóba.
38'
Jól taktikázott a SZVSE, magára húzta kicsit a pirosakat, így megnyílt a terület, Busa Bence robbanhatott ki, 8 méteres lövését Szalkai lábban védte, majd némi flipperezést követően szögletre került a játékszer.
37'
Taktikai faultokkal állítja meg a másik gyors akcióit a két csapat. Enyhe mezőnyfölénybe kerültek a kistelekiek, gyors ellentámadásokban gondolkodnak most a vendégek.
34'
Egy bal oldali pontrúgás után Fődi Bence fejelhetett, Szabó kapus nagy nehézségek árán mentett szögletre. A korner veszélytelennek bizonyult aztán, ám megállapítható, a Kistelek bátrabbá vált a felvonás végére.
30'
Komolyabb akció nélkül csordogálnak a percek. A középpályán látványos pozícióharcok dúlnak. Eddig igen hasonlít a meccs a két együttes tavaszi bajnokijához. Akkor Pécsek Tibor 53. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert Kisteleken a SZVSE, ma több gólban bíztunk, de eddig úgy tűnik, hiába. Érdekesség, hogy a hazaiak kezdőcsapata csak két helyen változott március vége óta, a szegedieknél viszont csak öten a pályán egyelőre az akkori kezdőből.
26'
Közel állt a vezetés megszerzéséhez a SZVSE. Egy szöglet után Báló Richárd tökéletes mozdulattal fejelt a hosszú sarok irányába, Szalkai tehetetlen volt, a gólvonalon álló Rácz Zoltánnak viszont sikerült kornerre stukkolnia a labdát. Hatalmas mentésnek tapsolhattak a kisteleki drukkerek.
23'
A félidő közepére kiegyenlítődött a játék, mezőnyben folyik a munka. Nem valószínű, hogy sokgólos mérkőzést látunk, mindkét fél elsődlegesen a biztonságot tartja szem előtt, zárt hadrendben futballozik.
20'
Szántó Dániel rendkívül ravasz csavarása alig-alig szállt a bal kapufa mellé. Ez a lehetőség is jelzi, továbbra is inkább a szegediek kezdeményeznek és veszélyeztetnek, megtörve a mezőnyjáték monotonitását.
16'
Igazi harc a középpályán dúl, így foglalható össze az első negyedóra. Zámbori Gábor beívelése nyomán ebben a pillanatban kellett először közbeavatkoznia Szabó Gergőnek, a vasutasok hálóőre biztos kézzel húzta le a lasztit. Szoros emberfogás és nagy taktikai harc jellemzi a meccset, melynek a meleg ellenére is jó eddig az irama.
12'
Kiss Balázs előtt adódott ajtó-ablak ziccer. 14 méterről teljesen egyedül tüzelhetett a szegediek kiváló csatára, Szalkai eszén azonban nem járt túl, a portás pompás mozdulattal öklözte a mezőnybe a bogyót.
8'
Fölényben futballoznak a vasutasok, ők irányítják a játékot, körbeadogatják a hazai falat. A piros mezesek visszarendeződtek, talán okulva a múlt heti 2-7-ből is, odafigyelnek a biztonságra, és kontrákra apellálnak.
4'
Hegyesi feldühödött, nagy lendülettel tört előre, kicsit balra sodródott, de így is hatalmas helyzetbe került a kisteleki tizenhatoson. Lövése azonban a léc fölött zúgott el.
3'
Máris egy látványos jelenet: Szalkai Gábor kisteleki kapus egy szemtelen, de kockázatos csellel húzta el a labdát Hegyesi Zsolt előtt, bejött a trükk...
1'
Útnak indult a labda. A kistelekiek kezdték a játékot, ők szervezhetik az első akciót.
16.55: Tiszta pirosban futottak ki a hazaiak, míg a látogatók a sárga felsőhöz sötétkék nadrágot és sportszárat választottak. Hamarosan kezdünk. 16.45: Köszöntjük az olvasókat Kistelekről, ahol a SZVSE vendégszerepel. 17 órakor Kócsó Tibor Zsolt sporttárs sípjelére indul a derbi és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

A Szertár Sportbolt megyei I. osztály 1. fordulójának vasárnapi játéknapján Kistelekre látogatunk, ahol a Szegedi VSE vendégszerepel. A hazaiak az előző szezonban a tizedik, míg a vasutasok a nyolcadik helyen végeztek. Az új, alaposan megerősödött bajnokságban is mindkét legénység a középmezőnybe vágyik, ugyanakkor nem lesz egyszerű dolguk, ismerve a vetélytársakat. A rajton pontra, még inkább pontokra van szüksége annak, aki nem akar az első időszakban a veszélyes hátsó régióban ragadni. Ez a találkozó még akkor is kimondottan háromesélyes, ha másfél hete szegedi edzőmeccsük 7-2-es, kiütéses hazai sikerrel ért is véget. Részletes beharangozó írásunk a két együttes bemutatásával, a vezetőedzők esélylatolgatásával, a várható kezdőcsapatokkal együtt ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.