Sport

Labdarúgás: két pontot hagyott Ásotthalmon a Makó + FOTÓK

Labdarúgás: két pontot hagyott Ásotthalmon a Makó + FOTÓK

2013. augusztus 31., szombat
Labdarúgás: két pontot hagyott Ásotthalmon a Makó + FOTÓK
asotthalommako_07

Nem bírt egymással az Ásotthalom és a Makó, ám kihagyott helyzeteik nyomán a vendégek érezhetik úgy, hogy újabb fontos pontokat vesztegettek el.

A megfiatalodott keretű, az idei szezonnak szerényebb célokkal nekivágó Ásotthalom két, igencsak küzdelmes találkozóval kezdte az idei bajnokságot, a Tisza Volán vendégeként 1-0-ra kikaptak, a Mórahalmot fogadva 1-0-ra győztek

Hevesi Tibor

tanítványai. A Makónak a nyitányon az FK 1899 Szeged vendégeként csak egy pont jutott (1-1), míg legutóbb a Volánnal vívott parázs meccsen fölényük ellenére szenvedtek 2-0-s vereséget

Bódi Attila

legénysége. Mindezeket követően várható volt, hogy mindkét csapatnak fontos mérkőzés következik Ásotthalmon. Az erőviszonyoknak megfelelően a vendégek kezdtek agresszívebben, szinte kezdettől uralták a játékot. A fiatal ásotthalmi alakulat hősiesen küzdött a hagymavárosi rohamok ellen, különösen a védelem szervezettségének, Ábrahám kapus bravúrjainak, s a makói pontatlanságoknak - s nem egyszer persze a szerencsének is - köszönhették a hazaiak, hogy érintetlen maradt a hálójuk. Sőt,

Baji Renátó

gyönyörű cselsorozatát követő gólja révén még a Hevesi-alakulat örülhetett a vezetésnek, s 1-0-s hazai előnnyel is vonulhattak pihenőre a csapatok. A második félidőben ott folytatta a Makó, ahol az elsőben abbahagyta, s ha lehet, még nagyobb elánnal estek a vendéglátóknak. Bódi Attila tanítványai sorra dolgozták ki helyzeteiket, amelyekből azonban most sikerült egyet gólra váltaniuk: a szerb légiós csatár

Dejan Veselinov

ugrott ki jó ütemben a védők közül, s szépen gurított a hazai kapus mellett a hosszú alsó sarokba, ezzel kiegyenlítve. A folytatásban maradt a vendégek fölénye, számtalan veszélyesebbnél veszélyesebb helyzetük maradt kihasználatlan, itt is elsősorban a hősies hazai védelmet és Ábrahámot illeti dicséret. S hazaiak kósza kontrái sem vezettek eredményre, így újabb találat már nem esett. A pontosztozkodásnak az Ásotthalom örülhet jobban, a Maros-mentiek pedig joggal érezhetik, hogy ismét két pontot vesztegettek el. Következő alkalommal, szeptember 7-én, szombaton 16.30-tól az Ásotthalom Csanádpalotán, a Makó pedig Csongrádon vendégszerepel.

Labdarúgó megyei I. osztály 3. forduló:

Ásotthalom TE - Makó FC 1-1 (1-0)

Ásotthalom. Vezette: Stefánovits (Szabó G., Kovács III. G.).

Ásotthalom:

Ábrahám - Bogdán, Rencsár, Vastagh, Németh, Kothencz, Kiszner, Baji R., Csáki, Baji Sz. (Szolákovics), Török.

Vezetőedző:

Hevesi Tibor.

Makó:

Czirbus - Szilvási, Sarnyai (Horváth G.), Jovetic, Kalász, Horváth K. (Bakos), Pataki V., M. Guberinic, V. Guberinic, Béres (Bány), Veselinov (Mátó).

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gól:

Baji R., ill. Veselinov. Hevesi Tibor:

"A vendégek dominanciája az első félidőt követően a másodikban még erősebb volt, Ábrahám Tamásnak és a védelmünknek köszönhetjük, hogy egy pontot sikerült itthon tartanunk. A Makó mezőnyben ma jobb volt nálunk, ám a helyzeteiket nem tudták kihasználni."

Bódi Attila:

"Továbbra is saját magunk vagyunk önmagunk ellenfelei. Gyakorlatilag egy fél bajnokságot meg lehet nyerni annyi helyzettel, amit ma kihagytunk, így ismét elherdáltunk kettő pontot."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.