Sport

Labdarúgás: hosszabbításban fordított a Szeged 2011 a kupában (FRISSÍTVE!)

Labdarúgás: hosszabbításban fordított a Szeged 2011 a kupában (FRISSÍTVE!)

2013. augusztus 10., szombat
Labdarúgás: hosszabbításban fordított a Szeged 2011 a kupában (FRISSÍTVE!)
szeged2011_grosics48_gs

Az egykori szegedi középpályás, Farkas Zoltán védett a Kozármislenyben a hosszabbítás utolsó perceiben, Geiger neki lőtte a győztes gólt.

A labdarúgó magyar kupa főtáblájára a megyei csapataink közül a Csanádpalota és a Mórahalom került ki. A Csongrád megyei küzdelmek közül utóbbi az arany-, előbbi az ezüstérmet szerezte meg. A Csanádpalota szombaton a Dunaújvárost fogadta, s szoros csatában esett ki végül

3-1-es vereségével

, a kupagyőztes Mórahalom pedig a Szekszárdot vasárnap (a SZEGEDma.hu természetesen az utóbbiról is beszámol). Ami a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapatát illeti, ők az idei kupasorozathoz a főtáblán csatlakoztak, lévén 2013 tavaszán még NB II-es csapatként küzdöttek. A Szeged 2011-Grosics Akadémia ellenfele a kupában az a Kozármisleny FC, aki tavaly a nyugati csoportban 60 pontot gyűjtve, a Puskás Akadémia mögött második helyezettként erősítette meg pozícióját a második vonalban. A csapat eddigi legjobb magyarkupa-szereplése a 2011-2012-es bajnoksághoz köthető, amikor a legjobb 16 közé jutottak, és a nyolcaddöntőben a Baja ellenében maradtak alul. Érdekesség, hogy ehhez a gárdához igazolt a Szeged 2011 két egykori játékosa,

Farkas Zoltán

és

Varga Bence

is, akik most a kupában mindjárt a kezdőcsapatban kaptak lehetőséget a bizonyításra. Végig kiélezett küzdelem folyt a pályán, a Szeged a nyáron szerződtetett

Germán Tamás

találatával már az első félidőben megszerezte a vezetést, de a lefújás előtti percekben a csereként beállt

Tóth Adrián

egalizált, így kétszer 15 perc hosszabbítást következett. A hosszabbításban az egykori szegedi, Varga Bence találatával vezetést szerzett a vendégcsapat, de egy fantasztikus hajrával fordítottak Farkas Márkék.

Geiger Norbert

a hosszabbítás második félidejében egyedül tört kapura, a kapujából kifutó

Sólyom Csaba

a tizenhatoson kívül vetődött a támadó elé, kézzel a labdát, lábbal a szegedit sodorta el: kiállítás! A kapuba a nem is oly rég még a SZVSE-pályán küzdő Farkas Zoltán állt be, és kapott is néhány perc alatt két gólt, így a Szeged 2011-Grosics Akadémia 3-2-es győzelmével, igazi kupacsatában bizonyította: a szív a helyén van, és fizikálisan is bírják a gyűrődést.

Labdarúgó magyar kupa 1. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Kozármisleny FC 3-2 (1-0, 1-1) h.u.

Gyula, Grosics Akadémia Sporttelep. Vezette: Farkas (Butkai, Szvetnyik).

Szeged 2011:

Molnár - Kalapács, Szabó Cs., Farkas M. (Kovács B. 29'), Csányi, Markovic, Gadó, Ács, Pászka (Kalmár 73'), Geiger, Germán.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Kozármisleny:

Sólyom - Szabó B. (Tóth A. 74'), Vattai, Nagy M., Varga B., Farkas Z., Kovács, Zsdrál (Bozsovics 50'), Kiss M. (Fenyvesi 54'), Nagy E., Cziráki.

Vezetőedző:

Szabó Zsolt.

Gól:

Germán (23'), Kovács (111'), Geiger (111'), illetve Tóth (86'), Varga B. (93').

Sárga lap:

Markovic (26'), Szabó Cs. (55'), Csányi (62'), Kovács B. (69'), Molnár F. G. (93'), ill. Nagy M. (26'), Nagy E. (99').

Kiállítás:

Sólyom (110') Nyilas Elek:

Igazi kupacsata volt a mai, vezettünk, majd hosszabbítás lett a meccsből, végén futni kellett az eredmény után, kiállítás, sárga lapok fűszerezték a derbit, mi viszont küzdöttünk, és végül sikerült továbbjutnunk. Voltak meleg pillanatok a találkozón, de véleményem szerint ugyan annyi helyzetet dolgoztunk ki, mint ellenfelünk. A nagyobb akarásnak köszönhető a diadalunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.