Sport

Labdarúgás: az Ásotthalom ellen kezdené nagy menetelését a Tisza Volán

Labdarúgás: az Ásotthalom ellen kezdené nagy menetelését a Tisza Volán

2013. augusztus 16., péntek
Labdarúgás: az Ásotthalom ellen kezdené nagy menetelését a Tisza Volán
zisza_volan_nagybaracska_mj 019

Belevág a bajnoki címet és az NB III-ba való visszajutást célul kitűző Tisza Volán a megyei élvonal küzdelmeibe! Szombat délután az Ásotthalom ellen kezdenek Beretkáék.

Szombaton 17 órától öt mérkőzéssel elrajtol a Szertár Sportbolt labdarúgó Csongrád megyei I. osztály küzdelemsorozata, ezek közül egy találkozón lép pályára hazai környezetben szegedi alakulat: a Tisza Volán SC Szeged együttese az Ásotthalom TE csapatát fogadja a Felső Tisza parti stadionban.

ONLINE!

A Tisza Volán SC Szeged - Ásotthalom TE rangadót a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombat délután 17 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Tisza Volán: győzelemre és bajnoki címre törekedve

A hazai alakulat rettenetes ősz után sokkal jobb tavaszt produkált az NB III Alföld csoportjában az elmúlt szezonban, ám a hajrá csak a tizedik helyre volt elegendő, amivel visszaesett a megyei bajnokságba a kék-fekete alkulat.

Tóth Ákos

NB III-as csapatának magja azonban egyben maradt, igaz, hat távozót így is feljegyezhetünk

Rácz Dezső

(HFC),

Boros Ádám

(Mezőhegyes),

Péter-Szabó Tamás, Varga Martin, Heredea Máté

(FK 1899 Szeged) és

Szélpál Tamás

(Monor) személyében, ugyanakkor az érkezési oldalon is komoly nevek találhatók:

Faragó Bence, Tóth Attila

(mindkettő Mórahalom),

Puskás Csaba, Kulacsik Tamás

(mindkettő Makó),

Hacker Bence

(Tököl),

Szalma Gergő

(SZVSE),

Szűcs Dávid

(Békéscsaba UFC). A csapat kerete erős, épp ezért nem is titkolt cél a Felső Tisza partiaknál: vissza kell jutni az NB III-ba! "Úgy érzem, elvégeztük a felkészülésre tervezett munkát, nagy bizakodással várjuk a bajnoki rajtot, amelyen hazai pályán egyértelműen a győzelem a célunk. Tudjuk, az Ásotthalom évek óta meghatározó csapat a megyei I. osztályban, s van néhány meghatározó, jó képességű játékosuk, biztosan nem adják olcsón a bőrünket. A mi célunk azonban nem lehet más, mint a győzelem!" - szögezte le határozottan a Tisza Volán mestere. Tóth Ákos tervezett kezdőcsapatában egyelőre

Dongó Dénes

kapus a legbiztosabb pont, a többiek kijelölése az utolsó edzést követően történik meg. "Nem mindenki van százszázalékos állapotban, hiszen betegség, sérülés vagy más okok miatt többen kihagytak időszakokat a felkészülés során, ám olyan fokú sérüléssel senki nem bajlódik, ami miatt ne tudná vállalni a játékot" - tette még hozzá a tréner, megjegyezve, az elmúlt bajnokságból áthozott eltiltás miatt előfordulhat, hogy lesz hiányzó. Az MLSZ adatbankja alapján ez

Vida Gergely

lehet, aki az utolsó NB III-as bajnokin két sárgás piros lapot kapott, így a szombati találkozót valószínűleg kihagyni kényszerül.

Ásotthalom: szerényebb célok

Hevesi Tibor

egysége a tabella negyedik helyére futott be legutóbb, nagy versenyfutás végén maradva alul a bronzéremért zajló versenyfutásban a Csanádpalotával szemben. A gárdából négyen távoztak (

Frank Attila

- Tiszasziget,

Patarcic Krisztián

- Mórahalom,

Hatvani József

- HFC és

Bisztrovics Róbert

- Kiskunhalas), és négyen érkeztek (

Gantner Gergő

- Röszke,

Hatvani Zoltán

- Sándorfalva,

Szolákovics Dániel

- Ásotthalom utánpótlás,

Tóth Béla

). Ásotthalmon szerényebbek a célok, az élmezőnybe várható hat-hét csapat mögötti minél jobb pozíció elérése a realitás - a kieséstől azonban aligha kell tartania a gárdának. "Hétfő, szerda, péntek ritmusban edzünk. Sajnos felkészülési meccseinken nem tudott mindig együtt lenni a teljes keret, ez rá is nyomta bélyegét az elmúlt időszakra. Azt hiszem, két-három hétnek még el kell telnie, hogy csúcsformába lendüljünk, de ettől függetlenül amit tudunk, megteszünk a győzelemért a Volán elleni találkozón, még ha nem is mi vagyunk az esélyesek idegenben. Nem is bánom, hogy egy erős csapat ellen kezdünk. Egy idénynyitó mérkőzésen minden megtörténhet, épp ezért mindenképp egy jó meccsre számítok" - latolgatta az esélyeket az ásotthalmi edző.

Hevesi Tibor

hozzátette, kissé foghíjas kerettel fognak kezdeni a Volán ellen, hiszen

Szlobodnyik Gábor, Hatvani Zoltán

sérülés miatt biztosan nem tudja vállalni a játékot,

Somlyai Dávid

kérdőjeles,

Bokányi Ádám

pedig még nyaral.

A Tisza Volán SC Szeged kerete:

Dongó, Szabó M., Garamvölgyi Cs. (kapusok), Beretka, Buzási, Dargó, Faragó, Grünvald, Hacker, Kazi, Kormányos, Kulacsik, Mucsi, Pénzváltó, Puhalák, Puskás, Szabó A., Szalma G., Szilágyi N., Tóth A., Vida.

Az Ásotthalom TE kerete:

Ábrahám (kapus), Szolákovics, Török, Németh, Gantner, Kothencz, Kiszner, Enyedi, Csáki, Baji R., Baji Sz., Hatvani I., Malatinszki, Vígh D., Bogdán, Maczonka, Rencsár, Szlobodnyik, Vastag B., Somlyai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.