Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: Ács mesterötöse korábbi csapata ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A megyei III. osztály Szegedi csoportjának két riválisa csapott össze csütörtökön. Tizenhárom gólt láthattunk a Felső Tisza parton, az FK ellen éppen korábbi ásza villogott.

A megyei harmadik vonal együttesei is gőzerővel készülnek a bajnoki rajtra, igaz, nekik még valamivel több idejük van hátra, mint az első és a második osztály indulóinak. A megye III. küzdelmei az örvendetes bővülésnek köszönhetően immár négy csoportban 13-13 csapattal kezdődnek meg augusztus 24-én. Csütörtökön felkészülési találkozón csapott össze a Felső Tisza parti műfüvön a Szegedi csoport két alakulata: a Szentmihály és az FK 1899 Szeged II. A szentmihályiak az előző szezonban ötödikként zártak a Homokháti csoportban, s szeretnének még előrébb lépni, míg a diszkoszvetősök második számú egysége most állt föl, friss szereplőnek számít a megyei futball forgatagában.

A kék-feketék július utolsó előtti hétvégéjén kezdték meg a munkát, heti egy edzés és egy edzőmeccs szerepel programjukban. Az FK ifi ellen 7-3-ra nyertek, múlt szombaton pedig az ugyancsak újonnan alakult megye III-as Rock Klubot múlták felül 10-1-re. Jövő héten is két derbit vívnak: előbb 15-én, csütörtökön a megye II-es Deszket látják vendégül a Felső Tisza parton, majd 17-én, szombaton a megye I-es rajton előmérkőzést játszanak 17 órakor a “nagycsapatnak” a SZEOL U19 ellen a műfüvön – tudta meg a SZEGEDma.hu Keresztúri János technikai vezetőtől, aki egyben a gárda játékosaként is újra szerepet vállal, szerelést ölt. Ami a “látogatókat” illeti, hír a házuk rájáról, hogy leigazolták Halász Krisztián kapust (Makó FC), Laska Sándort (Tápé ESK), Mangó Ferencet (Tápé ESK) és Molnár Richárdot (Battonya TK). Az eddigi edzőmeccseiken 13-3-ra nyertek a Rock Klub, 5-3-ra a Gyálarét, 11-4-re a Szentmihály II. és 6-5-re a Szőreg ellen, a Deszkkel 3-3-ra végeztek, míg a Móravárosi Kinizsitől 5-4-re, a SZVSE-től csak 2-1-re kaptak ki. Vasárnap délelőtt a megye II-es Kiskundorozsma otthonában folytatják.

Az FK II. és a Szentmihály csütörtök esti csörtéje számos érdekességet rejtett, több szempontból is pikánsnak számított. Egyrészről ugyanis a két, egyébként remek és szoros kapcsolatot ápoló klub gárdái mint említettük azonos megye III-as csoportban harcolhatnak majd, másrészt augusztus 19-én, hétfőn a Szentmihály a megye I-es FK 1899 Szegeddel találkozik a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa első körében. Mindemellett Hímer István alakulatában három korábbi FK-s is csatasorba állhat: Ács Sándor, Becsei Gellért és Burzon Márk. Közülük ezúttal Ács volt igazán elemében, a rutinos támadó öt gólt rámolt egykori egyesülete hálójába. Egyébiránt sem Hímer István, sem a másik mester, Hüvös Gábor nem az eredményt tekintette mérvadónak, hanem a gyakorlást: támadási és védekezési variációikat próbálgatták, csiszolgatták a felek a bajnokságra, illetve azt megelőzően az augusztus 19-i kupabéli presztízscsatára hangolva.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

FK 1899 Szeged II. – Szentmihály 4-9 (3-4). Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, vezette: Cseh Géza, Bálint Zsolt.
FK II.: I. félidő: Orvos – Fodor L., Onita, Dedovics, Mihalkó G., Zirkelbach, Klippel, Csuka, Bakó, Vozár, Holecska. II. félidő: Orvos – Szélpál, Havas, Döme, Keresztúri, Jójárt, Szokol, Szalai, Péter-Szabó, Kaiser, Péntek Zs. Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Szentmihály: Halász – Nagypál, Burzon, Baján, Sándor, Szalma, Laska, Mangó, Bányik, Hágelmann, Ács. Cserék: Nagy A., Rovó, Becsei, Nagy F., Somogyi. Vezetőedző: Hímer István.
Gólszerzők: Vozár (2), Zirkelbach, Szélpál, illetve Ács (5), Baján, Laska, Hágelmann, Somogyi

Hüvös Gábor: “Komoly különbség alakult ki a két csapat között, amit az eredmény hűen tükröz. Sok sikert a Szentmihálynak, remélem, sikerül osztályt váltaniuk.”

Hímer István: “A felkészülés végén járunk, helyenként már látszik, mire lesz képes a csapat. Már az is körvonalazódik, milyen összetételben lépünk pályára, melyik az ideális tizenegy. Ez a mérkőzés is elérte a célját.”

Kommentek

Sport

Bezárult minden kapu- visszalép a SZEOL a harmadosztálytól

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Fájdalmas döntést hozott a SZEOL SC vezetősége.

Tovább olvasom

Sport

Váratlan arany és meglepő ezüst kajakban az Európa Játékokon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegedi Kárász Anna párosban Kozák Danutával ezüstéremmel kezdett Minszkben.

Tovább olvasom

Sport

Célegyenesben a felújítás: elkezdték feltölteni a Maty-ért – KÉPGALÉRIA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Három hét alatt körülbelül hárommillió köbméter vízzel töltik fel a kajak-kenu világbajnokságra a pályát. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál