Sport

Labdarúgás: a Kistelek és a SZVSE is tiszta lappal

Labdarúgás: a Kistelek és a SZVSE is tiszta lappal

2013. augusztus 16., péntek
Labdarúgás: a Kistelek és a SZVSE is tiszta lappal
kistelek_szvse_12_gs

Nemrégiben öt góllal verték a Kisteleket a szegediek, ám egy edzőmeccs nem hasonlítható a bajnokikhoz. Pompás ütközetre van kilátás vasárnap, melyről mi sem hiányozhatunk.

Alig másfél héttel ezelőtt edzőmérkőzésen csapott össze a Szegedi VSE és a Kisteleki TE gárdája. Kissé szokatlan mindez, nem fordul elő gyakran, hogy a bajnoki rajton egymással randevúzó csapatok a felkészülési időszakban is kihívják egymást. A szakvezetők mindenesetre lehetőséget kaptak rá, hogy alaposan feltérképezzék a riválist, ugyanakkor kérdéses, nem jár-e rosszul, aki bármiféle komolyabb következtetést von le abból, hogy augusztus 7-én a szegediek 7-2-es kiütéses diadalt arattak.

Szabó Zsolt

, a kistelekiek trénere akkor azt mondta a SZEGEDma.hu-nak, hogy az első fordulós találkozó egyértelmű favoritja a SZVSE, most azonban már árnyaltabban fogalmazott.

ONLINE!

A Kisteleki TE - Szegedi VSE megye I-es csörtét a SZEGEDma.hu élőben közvetíti vasárnap délután 17 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

80 százalékos állapotban a Kistelek

"Bár az edzőmeccs végeredménye a SZVSE mellett szól, úgy gondolom, két, hasonló játékerőt képviselő csapat találkozik majd vasárnap, így a mérkőzés abszolút háromesélyes. Nüanszok fognak dönteni, lehet, hogy egyetlen gólocska. Bízom a sikeres kezdésben, ami azért lenne fontos, mert ahogy mondani szokás, a jó rajt sokáig elkísérhet. Ezzel együtt el kell ismerni, csapatunk jelenleg még csak 80 százalékos állapotban van. Az elvégzendő munka nagy részét teljesítettük, az edzéslátogatottság is elfogadható volt a nyáron, habár szabadságok és egyéb gondok azért nehezítették a dolgunkat. Az új embereket is megpróbáltuk beépíteni. Bár még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, mivel nagyon nehéz a sorsolásunk, ezért pontokra lenne szükségünk a szegediek ellen az első játéknapon" - foglalta össze a Kistelek mestere. Mint megtudtuk, a hétközi Ülléssel szembeni gyakorlóderbin megsérült

Getyinás Istvánon

kívül mindenki hadra fogható. Ami az új játékosokat illeti, csapatának kerete a következőkel bővült a nyáron:

Lévai Mihály

(Csongrád),

Fődi Bence, Farkas Ádám

(Kiskundorozsma),

Borsos Barnabás

(Cserkeszőlő),

Rácz Zoltán

(Röszke),

Lajos Tamás, Papp Dávid

(Kistelek ifi). A távozási oldalon ellenben csak

Ruzsinszki Ferenc

(Csanytelek) és

Tóth Tamás

(Balástya) neve szerepel. A Kistelek az előző szezon tizedik helye után ismét a nyolcadik-tizedik pozíciót célozza meg, akárcsak vasárnapi ellenfele, a legutóbbi nyolcadik SZVSE. A jelentősen megerősödött mezőnyben azonban egyik legénységnek sem lesz könnyű dolga, hiszen várhatóan olyan gárdákkal kell majd tülekedni a tízbe kerülésért, mint az Ásotthalom, a Csongrád vagy a Sándorfalva, így a középmezőnyben maradás tulajdonképpen előrelépéssel érne fel...

Stabilizálta védekezését a SZVSE

Áttérve a szegediekre, két meghatározó futballistát veszítettek a nyáron, hiszen

Mészáros Tibor

az UTC-hez,

Szalma Gergely

pedig a Tisza Volánhoz szerződött. Leigazoltak viszont hét labdarúgót:

Földesi Gábor, Tanács Attila

(mindkettő Röszke),

Báló Martin, Nagy Ádám, Lukács Tamás

(mindannyian HFC II.),

Tiger Kristóf

(Nagykőrös),

Szabó Tamás

(Nagyszénás – újrakezdte), s felkészülési meccseik eredményessége alapján nem úgy tűnik, hogy gyengültek volna. Lendületes, fiatal csapatuk idén is sok borsot törne a "nagyok" orra alá. "Várakozással tekintünk a bajnokság elé, hiszen úgy érezzük, jól sikerült a felkészülésünk. Bár a támadószekcióban kicsit talán gyengültünk, a védekezésünket sikerült stabilizálni, reméljük, ez meghozza eredményét a tétmeccseken is. Nem téveszt meg bennünket a felkészülési mérkőzésen gólzápora, hiszen javarészt alacsonyabb osztályú gárdákat szórtunk meg, ugyanakkor büszkék lehetünk a címvédő Tápé, illetve a Békéscsabai MÁV elleni döntetlenre. Egyértelműen győzelmet várok a rajton, összességében pedig bízom benne, minimális célunk, a biztos bennmaradás teljesül a szezonban. Igaz ugyan, hogy múlt szerdán 7-2-re vertük a Kisteleket, de egy bajnoki mindig más. Ettől függetlenül hitet és erőt meríthetünk abból a sikerből" - nyilatkozta portálunknak a SZVSE trénere,

Berki István

. A szakember bizonyosan nem számíthat

Pécsek Tiborra

, akinek még tavasszal szakadt be az Achillese,

Papp Ádámra

, aki combhúzódása miatt még két-három hétig pihen, valamint a térdsérüléssel bajlódó

Lévai Kálmánra

. Jó hír viszont, hogy keresztszalag-szakadásából kilenc hónap kényszerpihenő után felépült

Simon István

, várhatóan már a padra ül Kisteleken is, s talán rövid időre játéklehetőséghez is jut.

Hegyesi Zsolt

deréksérülése is sokat javult, ő is játékra kész.

A Kistelek várható kezdőcsapata:

Szalkai vagy Keresztes - Tóth Á., Bosánszki M., Farkas B., Fődi - Rácz, Zámbori, Lévai, Bárkányi vagy Zuh, Rostás - Szél R. vagy Farkas Á.

A Szegedi VSE várható kezdőcsapata:

Pluhár vagy Szabó - Ágoston, Fülöp, Báló R., Nagypál - Szántó, Tanács - Busa, Hegyesi Zs., Báló M. - Kiss B.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.