Sport

Kézilabda: játékosai úgy látják, jó irányba tart a Pick

Kézilabda: játékosai úgy látják, jó irányba tart a Pick

2013. augusztus 13., kedd
Kézilabda: játékosai úgy látják, jó irányba tart a Pick
ilyesferenc_pick_temesvar_mj-005

Kőkemény edzéseken gyakorolják és felkészülési meccseken tesztelik a Pick játékosai új edzőjük filozófiáját és módszereit.

A

Rhein-Neckar Löwen

és a

Temesvár

elleni felkészülési találkozókat követően rendezett

közönségtalálkozón

beszélgettünk a Pick két játékosával a felkészülésről, s az előttük álló feladatokról. A Pick Szeged régi-új közönségkedvence, a Tisza-partiakhoz visszatérő

Ilyés Ferenc

örül, hogy ismét Szegeden játszhat. "Mondhatjuk, hogy sikerült gyorsan beilleszkednem, de igazából olyan érzésem van, mintha el sem mentem volna, csak egy hosszabb szünet lenne az elmúlt hat esztendő. Élvezem, hogy újra itt lehetek" - foglalta szavakba érzéseit kérdésünkre a székelyudvarhelyi születésű kézilabdázó két autogramm között. Ilyés elmondta, a kopaoniki edzőtábor hosszú volt és nehéz, de egyszersmind reméli, használni is fog a sok ott elvégzett kemény munka a későbbiekben. "Akadnak azért még hibáink, mind védekezésben, mind támadásban, de ez normális a felkészülés elején. Nagyon sok taktikai elemet gyakorolunk az edzéseken, s igyekszünk átvenni új edzőnk filozófiáját. Nagyon remélem hogy a Metalurg Skopje elleni BL-selejtezőig eljutunk egy olyan szintre, amivel tudjuk hozni a továbbjutást" - fogalmazott bizakodón a válogatott játékosa.

czinajozsef_pick_kozonsegtalalkozo_032_mj

"Jól jött ez a 10 napos tréning, mind fizikailag, mind mentálisan is ránk fért" - mondta

Czina József

. "Az egész csapat keményen dolgozott, mesterünk pedig igen komoly elképzeléseit igyekezett átadni.

Juan Carlos Pastor

egészen más szisztémát képvisel, mint azok az edzők, akikkel eddig dolgoztunk. Azt hiszem, ez a spanyolos felfogás, ami többek között nagyon sok lábmunkát jelent védekezésben és támadásban is, nagyon jó irány, aminek meglesz az eredménye" - nyilatkozta a hórihorgas védő, aki bár a találkozón nem lépett pályára, úgy látta, a Temesvár ellen nagyon határozottan játszott a csapat, s ahogy egy felkészülési meccsen kell, sikerült gyakorolni a tréningeken elsajátított fogásokat. Egészséges önbizalommal mindketten egyetértettek: ilyen kerettel, s ilyen felkészüléssel és tréningekkel nem lehet gond a hó végi selejtező, s a csapat bejut a BL főtáblájára, ahol a helye is van. Az augusztus 28-án 19 órától és szeptember 1-jén szintén 19 órától lejátszandó, Metalurg Skopje elleni oda- és visszavágóig (utóbbit Szegeden rendezik) azonban még három edzőmeccs vár Czináékra: pénteken 17 órától az Orosháza lesz az ellenfél, majd következő héten egy váci mérkőzés, végül itthon egy Székelyudvarhely elleni találkozó a program.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.