Sport

Kézilabda: irány Szkopje! Ilyés Ferenc igazi balkáni csatára számít

Kézilabda: irány Szkopje! Ilyés Ferenc igazi balkáni csatára számít

2013. augusztus 27., kedd
Kézilabda: irány Szkopje! Ilyés Ferenc igazi balkáni csatára számít
ilyesferenc_pick_oroshaza03_gs

Kedd délelőtt nekivág a szkopjei túrának a Pick Szeged. A tét a kétszeres magyar bajnok számára a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülés.

A szerda este 19 órakor a macedón fővárosban kezdődő találkozó a férfi kézilabda Bajnokok Ligája főtáblájára való kerülésről döntő párbaj első felvonása lesz, a visszavágót vasárnap, ugyancsak 19 órától rendezik az újszegedi sportcsarnokban.

Juan Carlos Pastor

együttesének nem is lehet más célja, mint olyan eredmény elérése a Metalurg Szkopje ellen, ami után vasárnap a továbbjutást harcolhatják ki vagy biztosíthatják be Ilyés Ferencék. A pár év után Szegedre visszatérő székelyföldi születésű kézilabdázó nem számít könnyű meccsre. "Elsősorban magunkra koncentráltunk a felkészülés során. Azt a játékot próbáljuk mind tökéletesebbre fejleszteni, amit Pastor edzőtől tanultunk. Bízom benne, hogy ebben már olyan szinten állunk, hogy hozni tudjuk a párharcot, és kivívjuk a főtáblás szereplést a BL-ben. Izgatottan várom már az összecsapást, ami Szkopjében, minden bizonnyal teltház előtt nagyon nehéz derbi lesz. Arra számítok, hogy nagyon erőszakos ellenféllel szemben, nem túl barátságos légkörű arénában kell megállnunk a helyünket. Biztos vagyok benne, hogy hamisítatlanul balkáni hangulatú, verekedős meccs lesz, s az ellenfél is erre készül" - árulta el várakozásait a SZEGEDma.hu-nak Ilyés Ferenc, aki szerint nincs papírforma. "Mindkét csapat esélyes, 50-50%, de remélem jó játékkal a mérleg felénk billen, és sikerül egy jó eredményt elérnünk a vasárnapi hazai visszavágóra" - nyilatkozta bizakodva. A Pick négy felkészülési mérkőzést vívott a nyár folyamán, amelyek közül a Rhein-Neckar Lövwen elleni találkozót elveszítette a csapat, ám a Temesvár, az Orosháza és a Székelyudvarhely együttesei ellen győztesen hagyta el az újszegedi sportcsarnok parkettáját. A megújult gárdában

Niko Mindegía, Roberto Parrondo

és

Vladimir Vranjes

első hivatalos meccsét játssza majd, ahogyan az új vezetőedzőnek, Juan Carlos Pastornak is ez lesz az első fellépése a Pick kispadján ülve. A csapat kedd délelőtt indul útnak, a Szeged - Belgrád útvonalat busszal teszik meg Ancsinék, aztán a szerb fővárosból repülővel utaznak Szkopjéba, ahol késő este tréningezik is az egység. Amennyiben a Pick megnyeri a párharcot, akkor felkerül a BL 24-es főtáblájára, ahol a spanyol Barcelona, a francia Paris Saint-Germain, a macedón Vardar Szkopje, a svájci Thun, illetve a fehérorosz Dinamo Minszk, a szlovák Tatran Presov, a török Besiktas, és a görög AEK Athén csapatai alkotta selejtezőcsoport győztese lesz ellenfele. Ha a mieink kikapnak a selejtezőben, akkor az EHF Kupában a legjobb 32 között folytathatják, ennek a sorsolása október 22-én lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.