Sport

Kézilabda: a becsületért küzd a Pick

Kézilabda: a becsületért küzd a Pick

2013. augusztus 31., szombat
Kézilabda: a becsületért küzd a Pick
pick22_gs

Vasárnap este tízgólos hátrányt kellene ledolgozni a kétszeres magyar bajnoknak ahhoz, hogy a Bajnokok Ligája főtáblára juthasson.

A Szkopjéban elszenvedett

tízgólos, 26-16-os vereséggel

gyakorlatilag elszállt a Pick reális esélye arra, hogy a szezonban a legjobbak között méresse meg magát az európai topsorozatban. A szerdai találkozón az első félidőben még nem volt baj: a mieink tudták tartani a lépést, a Pastor-féle taktikai működni látszott, s a kapuban is remek teljesítmény állta útját a Metalurg rohamainak, 13-11-es hazai vezetéssel jött a szünet. Aztán a második félidőre ebből mindössze a kapusteljesítmény maradt, ám az messze nem volt elég: a Pick az első negyedórában nem talált be, s az egész második játékrészben csak öt találatot jegyzett - 16 lőtt góllal nem lehet meccset, BL-meccset nyerni. Az eksztázisban, fanatikus közönség előtt játszó hazaiaknál is remekelt

Stanic

kapus, irányítójuk, szélsőik eredményesnek bizonyultak, az eladott labdákat pedig kíméletlenül büntették - végül 26-ig jutottak, így is tízzel verve a Picket. Hogy innen fel lehet-e állni?

Amint a klub honlapja felidéz

egy 20 esztendővel ezelőtti esetet az ukrán Brovari ellen - igen. Ám az nem ma volt, és nem a BL-ben: az azóta már nem létező Kupagyőztesek Európa Kupájában történt az eset, s az idegenbeli 29-17 után a jelenlegi vezérigazgató

Mezei Richárdot

beállós poszton tudó Pick itthon 30-17-re nyert. A klub mindenesetre mindent megtesz, hogy a becsületbeli üggyé váló győzelem megtörténhessen. Ennek érdekében szombaton a vezetés olyan döntést hozott, hogy a bérlettel (MIX és B-közép) vagy elővételben megvásárolt jeggyel rendelkező szurkolók egy nézőt ingyen vihetnek be a találkozóra. "A jegyek árát a csapat saját költségének terhére ajánlja fel, ezzel is megköszönve a szegedi közönség elkötelezettségét és bizalmát" - áll a Pick Szeged sajtóközleményében. A tiszteletjegyeket szeptember 1-jén, 10 és 16 óra között a jegy és bérlet bemutatásával vehetik át a drukkerek az újszegedi sportcsarnokban. A BL-selejtező visszavágóját vasárnap este 19 órától rendezik az újszegedi sportcsarnokban.

A mérkőzést a SZEGEDma.hu élőben közvetíti!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.