Közélet

Két hét múlva állhat vissza a forgalmi rend a rókusi körforgalomnál + FOTÓK

Két hét múlva állhat vissza a forgalmi rend a rókusi körforgalomnál + FOTÓK

2013. augusztus 1., csütörtök
Két hét múlva állhat vissza a forgalmi rend a rókusi körforgalomnál + FOTÓK
korforgalom03_gs

Augusztus közepére fejeződnek be a rókusi körforgalom és a Kossuth Lajos sugárúti buszsáv garanciális javítási munkálatai. A körforgalomban most újabb terelések fogadják az autósokat.

Már június 25-én egy sávra szűkítették a rókusi körforgalmat és a jelzőlámpákat is kikapcsolták.

Ahogy megírtuk

, a csomópont LED-es futófényeit is javítja a kivitelező, melyet először 2010 decemberében kellett lekapcsolni rendszerhiba miatt. 2011 tavaszán a világító prizmák lettek zárlatosak, most a kivitelező A-Sz-E Konzorcium a várossal kötött szerződés alapján köteles saját költségén garanciálisan kijavítani a teljes LED prizmasor hibáit. Az 1-es és 2-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán a közös tömegközlekedési sávban észlelt útburkolati meghibásodások javítását is végzik, a sérült és berepedezett bazalt beton burkolatot szükség esetén cserélik. Fontos tudni, hogy a rókusi csomópontban a villamosoknak elsőbbségük van és gyalogosforgalomra is figyelni kell a környező átkelőhelyeknél. A munkálatok az ütemtervnek megfelelően zajlanak, s a Szeged Pólus Nonprofit Fejlesztési Kft. tájékoztatása szerint augusztus közepére fejeződnek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.