Közélet

Két év kihagyás után ismét tápéi tarhonyafesztivál

Két év kihagyás után ismét tápéi tarhonyafesztivál

2013. augusztus 1., csütörtök
Két év kihagyás után ismét tápéi tarhonyafesztivál
tarhonyafesztival05_gs

Főzőverseny és vigadalom várja az érdeklődőket augusztus 3-án a tápéi tarhonyafesztiválon. A vidám hangulatról határon túlról érkező népzenészek is gondoskodnak.

Két éves kihagyás után ismét megrendezik a tápéi tarhonyafesztivált a Heller Ödön Művelődési Ház udvarában, a helyi hagyományőrzők jóvoltából. A rövid kényszerpihenő után ismét a vigasságoké a főszerep. Baráti körben, 3 fős csoportokban főzhetik a tarhonyát szombaton a IX. Tápéi Tarhonyafőző Fesztiválon meg akarják mérettetni konyhaművészeti tudásukat. Az elkészült csapatok ételeit

Rapcsányi Ferenc

, a szegedi vendéglátóipari iskola tanára és

Varga Mihály

, vendéglős zsűritagok értékelik majd, illetve ünnepélyesen eredményt is hirdetnek.

IX_tapei_tarhonya_fesztival_A3_nyomtat_2_2mm_kifuto

Az ebédet követően kezdetét veszi a Tápéi Hagyományőrző Egyesület Műsora, ezt követően pedig a nyugdíjas korúak együttesei húzzák a talpalávalót. Délután táncra perdül a bácsgyulafalvi népi együttes, őket követően pedig a Yasmine Hastánccsoport mozgatja meg vendégeket. 17 órakor, a rendezvény kiemelt programjaként a Sramli Kings kissé pikáns mulatós műsora gondoskodik a vidám hangulatról. Aki szeretné, tombolával szerencséjét is próbára teheti. 18 órától egészen hajnalig a Török zenekar zenészeivel szól a vigadalom. A tarhonyafőző verseny nevezési díja 2000 forint, e mellett minden indulónak gondoskodnia kell saját alapanyagokról és az egyéb szükséges felszerelésekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.