Sport

Kerékpár: bronzot szerzett az SZKSC a 24 órás mountainbike váltón

Kerékpár: bronzot szerzett az SZKSC a 24 órás mountainbike váltón

2013. augusztus 5., hétfő
Kerékpár: bronzot szerzett az SZKSC a 24 órás mountainbike váltón
zanka24oras_szksc_bronz

A zánkai 24 órás mountainbike váltóversenyen hajszálnyival csúszott le a dobogó második fokáról a Szegedi Kerékpáros Sport Club csapata: óriási versenyben a bronzérmet szerezték meg az Elit3 kategóriában. A szezonban a mountainbike szakosztály versenyzői eddig hét érmet szereztek – a hétvégén hazai pályán bizonyíthatnak a II. Szegedi XCO-n.

Zánkán 13. alkalommal rendezték meg az emberpróbáló váltóversenyt, amely idén teltházzal futott, lévén, hogy ez volt a 24 órás világbajnokság "főpróbája". A versenyen az SZKSC a

Balázs Amand Tibor, Nagy András, Salzer Tibor, Szihalmi Zsolt, Schleining Rudolf

és

Gyöngyösi László

összetételű csapattal képviseltette magát. A versenyzőknek minimum két órát kellett kint tölteniük a pályán 24 óra alatt, a csapattagok szabadon dönthették el, hogy mikor és kit váltanak. Az a csapat győzött, amelyik 24 óra alatt a leghosszabb távot - vagyis legtöbb kört - tette meg. A 3,8 kilométer hosszú pályát több technikás, szórakoztató szakasz színesítette. Nappal a versenyzőket a hőség, éjszaka a kialvatlanság tette próbára, és hatalmas volt a por is. Az SZKSC-seket nem kerülte el a defekt, és az egyik versenyző bukott is. Mindezek ellenére bronz érmet szereztek, csupán egy körrel maradva le a dobogó második fokáról. Az SZKSC mountainbike szakosztályának versenyzői az idei szezonban eddig jól szerepeltek maraton és xco versenyeken is.

Eredmények:

Szihalmi Zsolt, Amatőr Master Férfi: Várgesztes XCO II.hely. Balázs Amand Tibor, Master I férfi: Várgesztes XCO II. hely, Zirc Maraton Rövidtáv I. hely, Duna Maraton rövidtáv III.hely. Nyemcsok Éva Eső, Amatőr Master Nő: Várgesztes XCO I. hely, Csömör II. hely, Borsodnádasd II. hely. A szegedi kerékpárosok a hétvégén végre itthon is bizonyíthatnak, hiszen az egyesület augusztus 10-11-én az EKO parkban rendez kétnapos programot. Szombaton a gyermekes családokat és a túrázni szeretőket várják, vasárnap pedig az ország minden pontjáról érkező versenyzők állnak rajthoz minden korosztályban délelőtt 10 órától. A vasárnapi versenyen hobbi kategóriát is indítanak, ide azok nevezhetnek, akik szeretnek kerékpározni, és kipróbálnák magukat a pályán is. A versenyről bővebb információ

a Szegedi Kerékpáros Sport Club honlapján

olvasható, nevezés az oldalon és a helyszínen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.