Sport

Kajak-kenu: Storcz minden szakágban, Vajda mindkét számában érmet vár + FOTÓK, VIDEÓ

Kajak-kenu: Storcz minden szakágban, Vajda mindkét számában érmet vár + FOTÓK, VIDEÓ

2013. augusztus 23., péntek
Kajak-kenu: Storcz minden szakágban, Vajda mindkét számában érmet vár + FOTÓK, VIDEÓ
SZS20130823_vajda_attila_edzes_002

Kedden útra kel Duisburgba az idei világbajnokság helyszínére a magyar kajakkenu-válogatott. A csapat kenus szekciója a szegedi Maty-éri síkvizen készül a megmérettetésre.

Míg a magyar kajakos különítmény Szolnokon készül a jövő héten rajtoló világbajnokságra, addig a

Vajda Attila

nevével fémjelzett kenuküldöttség Szegeden, a Maty-éren készül - a lengyel csapattal együtt. Mint korábban is, a különválasztás oka ezúttal is az, hogy a két szakág képviselőinek túl zsúfolttá válna akár a szolnoki, akár a szegedi központ. A 2012-es londoni olimpiára is így készültek a mieink, s mint az eredmények is igazolták, Storcz Botond szövetségi kapitány akkor jól döntött - most sincs okunk kételkedni tehát a sikerekben. A válogatottat dirigáló korábbi olimpiai és világbajnok kajakos sportszakember is úgy véli, az előjelek jók, persze az év főversenyének számító duisburgi viadalon mutatkozik majd meg igazán, kinek sikerült jól a felkészülés. Egy biztos, emiatt az ellenfelek is igyekeznek nagyon odatenni magukat.

S hogy mit jelent a jó szereplés? "Bízom benne, hogy minden szakágban érmes helyezéseink lesznek, akkor elmondhatjuk, hogy összességében jól szerepeltünk, s nem lesz 'lyukas' szakág, ahol hiányozna egy-egy jó eredmény. Úgy gondolom ezúttal is a női kajak lesz a húzóerő, ugyanakkor a férfiak pozíciója is erősödött és stabilabb lett, hiszen két éremmel tértünk haza tavaly a londoni olimpiáról. Férfi kenus szakágunk sokat lépett előre, hiszen a londoni, Vajda Attilából álló egyfős csapat kiegészült a Vasbányai Henrik és Mike Róbert alkotta Eb-ezüstérmes egységgel. S nem szabad elfeledkeznünk a női kenusainkról sem, akik eddig minden világversenyről éremmel tértek haza" - latolgatta az esélyeket és a reményeket a szövetségi kapitány a SZEGEDma.hu kérdésére. Utóbbi egyébként abszolút új szakág, a hölgyek kenuversenyei 2009-ben szerepeltek először, akkor még bemutató jelleggel a dartmouthi vb-n, majd a 2010-es poznani vb-től vált állandó, hivatalos részévé a világverseny programjának. "Ez számít a legdinamikusabban fejlődő szakágnak, s a magyar páros, Takács Kincső és Lakatos Zsanett idei eredményei alapján elmondhatjuk, nálunk gyorsabban fejlődik, mint ellenfeleinknél" - tért ki rá Storcz Botond, hozzátéve, parakenuban is van magyar világbajnoki cím és további érmek, s bízik benne, ez idén sem lesz másképp. Peking olimpiai bajnoka, Vajda Attila portálunknak, s a SZEGEDma TV kamerájának elmondta, az elmúlt időszakban nagyon sokat dolgozott a csapat a vb-s álmok megvalósításáért. "A lehetőség a kezünkben van, sok múlik azon, hogyan használjuk ki a pihenést és az edzésmunkát, hiszen ilyenkor már javarészt a frissítés zajlik, hogy a lehető legjobban tudjunk szerepelni" - fejtette ki olimpiai aranyérmes kenusunk, aki elárulta, napi egy kemény, versenyszimulációs edzéssel készül, hogy szoktassa magát a versenykörülményekhez. Az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE kiválósága két számban, kenu egyes 1000 és 5000 méteren térdel hajóba Duisburgban. "Az álmom, hogy mindkét számban rajthoz állva éremmel térjek haza. Nem lesz könnyű, minden centiért keményen meg kell majd küzdeni, de bízom felkészülésemben, s hogy az, ezt az álmot realizálni fogja" - tekintett bizakodóan a jövőbe Vajda Attila. S hogy mit csinált Vajda Attila a SZIN-en? A SZEGEDma TV videójából kiderül! http://www.youtube.com/watch?v=seEm766GCbk A magyar csapat kedd reggel indul a németországi helyszínre, a versenyek szerdán indulnak a parakenus számokkal, a vb vasárnap ér véget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.