Sport

Hosszú Katinka újabb rövidpályás világcsúcsot úszott 200 vegyesen (FRISSÍTVE!)

Hosszú Katinka újabb rövidpályás világcsúcsot úszott 200 vegyesen (FRISSÍTVE!)

2013. augusztus 7., szerda
Hosszú Katinka újabb rövidpályás világcsúcsot úszott 200 vegyesen (FRISSÍTVE!)
Hosszú Katinka

Hosszú Katinka a délelőtti világcsúcsát megjavítva győzött szerdán 200 méteres vegyesúszásban a rövidpályás Világkupa-sorozat eindhoveni állomásán.

A viadal honlapja szerint a vasárnap zárult barcelonai világbajnokság kétszeres aranyérmese ráadásul több mint egy másodpercet javított délelőtti eredményén (2:04.39 perc), s végül 2:03.20 perces teljesítménnyel diadalmaskodott. A Vasas SC klasszis versenyzőjének fölényét jól mutatja, hogy több mint három másodperccel előzte meg a második ausztrál Emily Seebohmot. Ugyanebben a számban Jakabos Zsuzsanna 2:06.29-cel harmadik, míg Verrasztó Evelyn 2:07.72-vel negyedik lett. Hosszú mellett Gyurta Dániel is aranyérmet nyert: 200 méter mellen, a szám háromszoros világbajnokához méltó teljesítménnyel, 2:01.44 perccel győzött, riválisait több mint egy másodperccel előzte meg. A két aranyérmen kívül további két dobogós helyezést értek el a magyarok az esemény első napján: Hosszú sikere mellett 200 gyorson is remekelt, 1:52.32-es idejével mindössze hat századdal maradt el a győztes svéd riválisától, s így második lett, míg a férfiak 400 vegyes számában Verrasztó Dávid harmadikként zárt 4:01.52 perccel.

Korábban:

Hosszú Katinka, a vasárnap zárult barcelonai világbajnokság kétszeres aranyérmese világcsúcsot úszott szerdán 200 méter vegyesen Eindhovenben, a rövidpályás Világkupa-sorozat hollandiai állomásán. A Vasas SC kiválósága a 25 méteres medencében zajló verseny délelőtti selejtezőjében 2:04.39 perc alatt ért célba, amely 21 századdal jobb az eddigi rekordnál - derül ki a viadal honlapjáról. Az előző csúcsot az amerikai

Julia Smit

tartotta 2009. december 19. óta 2:04.60-nal. Mögötte az eindhoveni selejtezőben két további barcelonai vb-induló magyar végzett a második és harmadik helyen, s biztosította helyét az esti nyolcas döntőben:

Verrasztó Evelyn

(2:18.01) és

Jakabos Zsuzsanna

(2:08.32). Hosszú a katalán fővárosban, normálmedencében ebben a számban, továbbá 400 m vegyesen lett világbajnok, míg 200 m pillangón bronzérmet szerzett. A kétnapos hollandiai viadalon a spanyolországi világbajnokság számos jeles résztvevője ott van, köztük a 200 méteres férfi mellúszás immár háromszoros vb-aranyérmese,

Gyurta Dániel

is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.