Írjon nekünk

Bulvár

Gregor Bernadett, a tapasztalt állatbarát + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

tappancs_arkad_mj 020A szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány egészen augusztus 18-ig Állati hetet tart a Szeged Árkádban. Vasárnap Gregor Bernadett színésznő mesélt a közönségnek otthonában tartott ebéről, macskáiról és számtalan kedves, állatokhoz kötődő gyermekkori emlékéről. A SZEGEDma.hu még egy örökbefogadásnak is szemtanúja volt.

A szülőknek bizony vasárnap nem volt egyszerű dolguk, csillogtak a gyermekszemek a játékos kölyökkutyák és cicák láttán. Csak egy gyors simogatás a karámban, puszi a kis kedvencek orrára, minden megengedhetőt kiharcoltak maguknak, csak hogy egy pillanatra közelebb kerülhessenek a gombszemű mancsos állatokhoz. Volt, aki anyja lábán csüngött, annyira nem akart elszakadni tőlük, és a “vigyük haza” is többször elhangzott. Szerencsére azonban nem kellett minden ilyen kérést visszautasítani.

„Péntek óta vagyunk itt, ez idő alatt két kutyát és két cicát fogadtak be. Nagyon büszkék vagyunk rá. Az úgynevezett Legállatibb rendezvény összetett programokból áll, részt vett nálunk egy vak hölgy és segítő kutyája, illetve Erdélyi Noémi terápiás kutyabemutatót is tartott, de lesznek még ügyességi feladatok az ebek számára. A kint lévő állatok jól bírják, pedig már reggel óta itt vagyunk. Folyton játszanak a gyerekekkel” – foglalta össze a Tappancs elmúlt napjainak történéseit Szerencsés Tilla, az alapítvány kuratóriumi tagja.

tappancs_arkad_mj 043

Krajcárné Németh Martina és két gyermeke ugyan ma nem vittek haza állatot, de a kicsik kívánsága volt, hogy legalább megsimogathassák őket. Elárulta, már van otthonukban egy három hónapos pici cica, aki elképzelhető, hogy ha nagyobb lesz, kap egy társat. A Krajcár család minden tagja támogatja az örökbefogadást, lényegében négylábújukat is egy népes alomból hozták el.

Gregor Bernadett, a tapaszalt örökbefogadó

Gregor Bernadett már gyermekkorában szoros kapcsolatot ápolt az állatokkal, édesapja cicaimádata miatt Macskának becézte odahaza. A színésznő saját bevallása szerint híján volt vele egykorú játszópajtásokban, ezért a négylábúak társaságát kereste. „Tökéletesnek látom őket, mert komikus lényük van, ami megmosolyogtat” – fedte fel macskaszenvedélyét. Kedvenc négylábúja egy Guriga névre hallgató sziámi cica volt, akire úgy emlékszik vissza mint bajtársra. 13 évig volt hűséges cimborája a családnak. Ma már ő próbálja nevelni két gyermekét a tudatos állatgondozásra, de ennek rendszerint az a vége, hogy ő viszi sétálni egyetlen kutyájukat. Azok szemében, akiknek még nem volt kisállatuk, úgy tűnhet, olykor sok velük a macera, ugyanakkor mindenkinek azt tanácsolja, ne gondolkodjanak túl sokat az örökbefogadás előtt, hanem merjenek a közepébe vágni. Gregor Bernadettet az elmúlt időkben kiábrándulások sorozata érte (munkahelyi és magánéleti válságok), de mint fogalmazott, sosem kellett csalódnia állataiban, mindig vigaszra lelt mellettük. Dolgozott is már együtt számos fajtával, például lovakkal a Csikós című színdarabban. A Tappancs alapítvánnyal három éve, egy nyílt napon találkoztak. Szerepét – akárcsak ma – a figyelemkeltésben látja: fontos, hogy mindenkihez eljuttassa véleményét és tapasztalatit az örökbefogadás, és az állatmentés ügyéről.

tappancs_arkad_mj 027

A szemünk előtt…

A SZEGEDma.hu kamerája előtt fogadta örökbe Szabó Melinda budapesti lakos Tövis kutyát. „Párom első hallásra imádta a dolgot. Valószínűleg nem marad meg a neve, kap valami hozzá illő túlélő nevet” – mondta portálunknak a boldog újdonsült gazdi. A fővárosi lakásban már van egy cica, de Melinda szerint annyira béketűrő, hogy nagyon könnyen kijönnek majd egymással. Így a vasárnapi nappal elvitték a harmadik kutyust is.

tappancs_arkad_mj 050

Örökbefogadás és további programok

Örökbefogadás:
Hétfő–péntek: 16-19 óra között
Szombat–vasárnap: 10-18 óra között

Programok:
Augusztus 16. 17:00 Vakvezető kutya munkában
Augusztus 16. 17:30 Erdélyi Noémi terápiás kutyái
Augusztus 16. 18:30 Dog Dancing
Augusztus 17. 17:00 Ökomancs

További részleteket a Tappancs honlapján és Facebook-oldalán olvashat!

Gaál Bernadett

Kommentek

Bulvár

Megszületett Balogh Zsolt kislánya

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged játékosa a Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Vontatóba rongyolt az autó, a sofőr meghalt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vontatóval ütközött az autó ennyi maradt belőle. Kommentek

Tovább olvasom

Bulvár

Ötvenéves frontemberét ünnepli a Tankcsapda!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ünnepi tankdübörgés!

Tovább olvasom

Aktuál