/

Fidesz: Magyarország kijött a gazdasági recesszióból

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz szerint Magyarország jó úton jár, hiszen kijött a gazdasági recesszióból és egyre több biztató mutatóval bír immár a gazdasági növekedés terén is.

A kormánypárt ezt az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra reagálva közölte, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett gyorsbecslése szerint a bruttó hazai termék (GDP) 0,5 százalékkal emelkedett az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Az első negyedévhez képest 0,1 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint.

Három éve Magyarországot még Görögországgal egy lapon emlegették, mára azonban Magyarország pénzügyileg talpra állt, az utolsó fillérig megszabadult a baloldal által felvett IMF-hiteltől, kilenc év után kiszabadult a túlzottdeficit-eljárás alól – fejti ki a Fidesz közleményében, hozzátéve: az államadósság csökkenő pályára állt és negyven éve nem volt ilyen tartósan alacsony az infláció, mint most.

Kiemelik: az európai tendenciákkal ellentétben Magyarországon folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma is, a fizetések pedig tartósan őrzik vásárlóértéküket. “Magyarország tehát jó úton jár amióta szakított a Gyurcsány-Bajnai-szövetség szélsőséges gazdaságpolitikájával, még ha ezt a bukott baloldal idegesen és gyűlölködve naponta tagadni is próbálja” – teszi hozzá a kormánypárt.

Előző sztori

Vízilabda: Jansik-duplával iksz az olaszok ellen

Következő sztori

Elfoglalták helyüket a múmiák a Fekete Házban + FOTÓK