Közélet

Fidesz: Magyarország kijött a gazdasági recesszióból

Fidesz: Magyarország kijött a gazdasági recesszióból

2013. augusztus 14., szerda
Fidesz: Magyarország kijött a gazdasági recesszióból

A Fidesz szerint Magyarország jó úton jár, hiszen kijött a gazdasági recesszióból és egyre több biztató mutatóval bír immár a gazdasági növekedés terén is.

A kormánypárt ezt az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra reagálva közölte, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett gyorsbecslése szerint a bruttó hazai termék (GDP) 0,5 százalékkal emelkedett az idei második negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Az első negyedévhez képest 0,1 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint. Három éve Magyarországot még Görögországgal egy lapon emlegették, mára azonban Magyarország pénzügyileg talpra állt, az utolsó fillérig megszabadult a baloldal által felvett IMF-hiteltől, kilenc év után kiszabadult a túlzottdeficit-eljárás alól - fejti ki a Fidesz közleményében, hozzátéve: az államadósság csökkenő pályára állt és negyven éve nem volt ilyen tartósan alacsony az infláció, mint most. Kiemelik: az európai tendenciákkal ellentétben Magyarországon folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma is, a fizetések pedig tartósan őrzik vásárlóértéküket. "Magyarország tehát jó úton jár amióta szakított a Gyurcsány-Bajnai-szövetség szélsőséges gazdaságpolitikájával, még ha ezt a bukott baloldal idegesen és gyűlölködve naponta tagadni is próbálja" - teszi hozzá a kormánypárt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.