Sport

Evezés: Litvániában csaptak a habok közé szegedi versenyzők

Evezés: Litvániában csaptak a habok közé szegedi versenyzők

2013. augusztus 12., hétfő
Evezés: Litvániában csaptak a habok közé szegedi versenyzők

Vasárnap véget ért a litvániai Trakaiban rendezett Evezős Ifjúsági Világbajnokság. Az eseményen szereplő magyar válogatott tagjaként az EDF-DÉMÁSZ Szegedi VE több versenyzője is rajthoz állt.

A női nyolcas hajóban helyet foglalva lett összesítésben nyolcadik a

Kovács Zsófia

,

Bük Viktória

,

Adonyi Sarolta

,

Furdek Mária

,

Papp Dorottya

,

Krajcár Lilla

és a kormányos

Balázs Luca

alkotta szegedi különítmény, kiegészülve a Danubius NHE két versenyzőjével, a

Polivka Dóra

,

Horváth Kitti

duóval. A selejtezők során az ausztrálokkal együtt a „B” döntőbe kvalifikálták magukat a hölgyek, ahol aztán 10,82 másodperccel lemaradva értek célba déli féltekéről érkezett ellenfelük mögött. Ugyanakkor elmondható, hogy a lányok mindent megtettek a jó eredményért, hiszen a

Dani Zsolt

edző által felkészített csapat a szezon legjobb saját idejét húzta. A versenyszám végső győztese a román válogatott lett 6 perc 27,70 másodperces időeredménnyel, megelőzve a német és az olasz együttest.

Priváczki-Juhász Ákos

a ferencvárosi

Jenei-Machay Domonkossal

párban szerzett kilencedik helyet a férfiak versenyében. A „B” döntő futamán nagyot hajrázva értek fel a harmadik helyig úgy, hogy féltávnál még csak a hatodik pozícióban hajóztak. A végére kis híján az olasz csapatot is utolérték, a taljánok nem egész egy másodperccel végeztek csak Priváczkiék előtt. A páros felkészülését

Szierer János

irányította.

Az EDF-DÉMÁSZ Szegedi VE versenyzőinek eredményei:

Férfi kétpárevezős, „B” döntő:

3. Priváczki-Juhász Ákos, Jenei-Machay Domonkos – 6’37.35”

Női kormányos nyolcas, „B” döntő:

2. Kovács Zsófia, Bük Viktória, Adonyi Sarolta, Furdek Mária, Papp Dorottya, Krajcár Lilla, Polivka Dóra, Horváth Kitti, Balázs Luca (kormányos) – 6’49.04”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.