Közélet

Elmossa az eső az augusztus 20-i tűzijátékot?

Elmossa az eső az augusztus 20-i tűzijátékot?

2013. augusztus 16., péntek
Elmossa az eső az augusztus 20-i tűzijátékot?
felhoszakadas_eso_zivatar_02_gs

A négynapos hétvége első három napján igazi nyári idő várható, de a jelenlegi előrejelzések szerint augusztus 20-án több helyen viharos szél, záporok, akár heves zivatarok is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI megkeresésére azt közölte: szombaton, vasárnap és hétfőn igazi nyári idő várható, sok napsütéssel és kánikulai meleggel. A legmelegebb várhatóan hétfőn lesz, akkor helyenként 35 Celsius-fokig is felmelegedhet a levegő. Hétfő délután, este azonban változás kezdődik az időjárásban: nyugat, északnyugat felől hidegfront közelíti meg az országot, emiatt a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet, és hétfő estétől ott már előfordulhat záporeső, zivatar. A front fokozatosan kelet felé helyeződik, ugyanakkor mozgása várhatóan kissé lelassul a Kárpát-medence felett. Emiatt augusztus 20-án, kedden eleinte a keleti tájakon még lehetnek hosszabb napos időszakok, majd ott is egyre több lesz a felhő, és több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok. A zivatarokat jégeső és helyenként nagy mennyiségű csapadék is kísérheti. A meteorológiai szolgálat azt írta: a jelenlegi számítások szerint - "nagy bizonytalanság mellett, a front erősségétől, érkezési idejétől és átvonulásától függően" - zivatarok, elsősorban a keleti és a középső országrészben, akár kedd este is lehetnek. A helyenként viharossá fokozódó északi, északnyugati széllel hűvös levegő áramlik az ország fölé, kedden a hőmérséklet csúcsértéke 22 és 29 fok között alakul - írta a meteorológiai szolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.